HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Herkes elini ve dilini kan çanağından çekmek zorundadır. Eller ve diller kan çanağındayken ortaya barış çıkmaz'' dedi.
Kurtulmuş, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı makamında ziyaret ederek, yeniden genel başkanlığa seçilmesinden dolayı kutladı.
Hak-İş'in Türk sendikal hareketine çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Hak-İş'in bu mücadelesini her zaman desteklediklerini söyledi.
Uygulanan neo-liberal tezlerin emeğin değerini azalttığını öne süren Kurtulmuş, tüm dünyada sendikal hareketin zayıflatıldığını savundu.
Irak sınırında meydana gelen olayda 35 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Kurtulmuş, ''Bu konuda esas yapılması gereken diğer meseleler gibi, Aktütün, Çukurca gibi bu meselenin de üstünün örtülmemesidir. Bunu sağlayacak olan başta hükümet olmak üzere siyasetin kendisidir. Buradan hiç kimse bir taraf oluşturmaya kalkmasın, '3 kuruşluk oy alırız' derdine kapılmasın. Kim bunu yaparsa bu millete ihanet eder'' diye konuştu.
Olayın üzerine sonuna kadar gidilmesini isteyen Kurtulmuş, ''İlk başta bütün siyaset bunu söylüyordu, ama ne hikmetse dünkü grup toplantılarıyla birlikte siyasetin dili dönmeye başladı. Utanmasalar, 'bu insanların orada ne işi vardı' diyecekler. Bu yanlıştır'' dedi.
Olayın üstünün örtülmesinin 74 milyonun devlete olan güvenini sarsacağını ifade eden Kurtulmuş, olayda hatası, kusuru olanların mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Kurtulmuş, ''Bu memlekette artık kimsenin kimseye kurşun atmadığı, 'bu teröristtir' diye devletin vatandaşına şüpheyle bakmadığı, vatandaşın da devlete şüpheyle bakmadığı bir barış ortamını temin etmek zorundayız. Bunun için ilk herkes elini ve dilini kan çanağından çekmek zorundadır. Eller ve diller kan çanağındayken ortaya barış çıkmaz'' değerlendirmesinde bulundu.