Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana evinin aranmasıyla ilgili İstanbul'da Havalimanı'nda açıklama yaptı.
Zana gazetecilere şu açıklamada bulundu:
Seçim sonrası başarının verdiği özgüvenle bütün umutların yıkılmasına Başbakan neden oldu. Kürtleri dışlayarak, Kürtlerin hak talebinde bulunmasını bastırarak gündemi değiştirdi. Daha önce de evlerimiz arandı. 2 gün önce şahsıma yönelik 'Buyursun dağa gitsin' demesini anlamakta güçlük çekiyorum. Silah konusunu en son konuşalım.
Güvenceye gelirken beklerdim ki Başbakan desin 'Silah güvence değildir. Güvence hukuktur. Sigorta benim yaratacağım demokratik ülkedir.'
Evlerimiz aransa bile bugün hala geç değil. Hala önünde bir fırsat var. Sevilip saygı duyulması gereken bir Başbakanken şu anda otoriter bir yaklaşımı kabul etmek mümkün değil. Bu, kendisine yönelik sempatinin yitirilmesine neden olacaktır.
Biz çok sınavlardan geçtik. Cezaevinin yolunu göstermesin, çözüm üretsin
Generaller bile terörist suçlamasıyla yargılanıyorsa bu sorundan dolayıdır
Bu ülkede basın mensupları içerde. Bu ülkede herkes kaygıyla yaşamakta. Hiçkimse düşüncesini açıklama cesaretini gösteremiyor. Bu, korku imparatorluğu demek Saddamvari bir yaklaşımla bu toplumun tümünü sindirecek mi?
Yazıklar olsun diyorum
Sevgiyle ve saygıyla aranmasını dilerim antipatiyle değil!
Evimin neden arandığını bilmiyorum. Benim kişisel evim yok. Bir yakınımın tuttuğu ev. Kiracıyım. Olsun arasınlar. Bu ülkenin seçilen bir insanıyım. Çalışmalarımı sürdüreceğim.