1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lokman Çağırıcı’ya ‘en Başarılı İlçe Belediye Başkanı’ Ödülü
Lokman Çağırıcı’ya ‘en Başarılı İlçe Belediye Başkanı’ Ödülü

Lokman Çağırıcı’ya ‘en Başarılı İlçe Belediye Başkanı’ Ödülü

Karadeniz Vakfı (KARVAK) tarafından tertip edilen ‘2012’nin En İyileri’ ödül töreni Şişli Grand Cevahir’de yapıldı.

A+A-

Karadeniz Vakfı (KARVAK) tarafından tertip edilen ‘2012’nin En İyileri’ ödül töreni Şişli Grand Cevahir’de yapıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ aldığı törende Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ‘En başarılı İlçe Belediye Başkanı Ödülü’ne layık görüldü.


Törende söz alan Vali Mutlu, onur ödülünün önemli ve anlamlı olduğuna işaret etti. Onurun birey için kıymetli olduğuna işaret eden Mutlu, “Hiç kimsenin kendi onuru önünde kendi kişiliği önünde başının öne eğilmemesi kadar önemli bir şey yoktur. Biz kendi onurumuzu kendi kişiliğimizi kendi önümüzde eğdirmememiz için çaba sarf ediyoruz. İnsan kendi vicdanını kendi başını dik tutarsa herkesin karşısında başını dik tutabilir. Bu kıymetli ödülü, inşallah bugüne kadar kendi onurunu kendi önünde eğdirmemiş birisi olarak bundan sonra da en iyi şekilde korumaya gayret edeceğim.” dedi.

“BİTMEZ TÜKENMEZ BİR ENERJİSİ VAR”

Değişik dallarda başarılı isimlerin ödüle layık görüldüğü programda, ‘En Başarılı İlçe Belediye Başkanı Ödülü’ ise Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya verildi.

Çağırıcı’ya ödülünü takdim eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, 2003-2005 döneminde Bağcılar’da kaymakam olarak görev yaptığına temas ederken, “Lokman Çağırıcı’nın büyük hizmetleri oldu. O dönemlerden itibaren kendisini yakından tanıyorum. İstanbul’un en büyük ilçesi olan Bağcılar’ı, kamu hizmetleri itibariyle taçlandırıyor.” ifadelerini kullandı. Ödülün Çağırıcı’nın hakkı olduğunu anlatan Mutlu, şöyle devam etti:

“Fındık diyarının evladı olan Giresunlu başkan Çağırıcı’nın bitmez tükenmez bir enerjisi var. Bunu yakından biliyorum. Bir belediye başkanı olarak, sergilediği enerji ve gayretiyle ödülü fazlasıyla hak ediyor. İlimizde görev yapan büyükşehir ve 39 ilçe belediye başkanımızı hizmetlerinden dolayı kutlamak gerekiyor. Ama kendilerini bu emekleri nedeniyle yürekten kutluyorum, bu değerli hizmetlerinin gayretlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum."

Çağırıcı’nın, çevreci bir başkan olduğundan söz eden Mutlu, “Başkanın ilk işlerinden birisi de bağları yeniden tesis etmekti. Biz mevsimi geldiğinde Bağcılar'a gidiyoruz, bir dalından üzüm yiyoruz, iki kaysıları taze taze yiyoruz, üç kirazları dalından topluyor dalından yiyoruz. Bahçeler herkese açık.” dedi.


Lokman Çağırıcı ise bir çok ödüle layık görüldüğünü ancak bu ödülün bir kaç anlamı olduğunu vurguladı. Çağırıcı, şunları kaydetti:

“Bilhassa sayın Vali’min çırağı olmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmeliyim. Kendisinden çok şey öğrendim. Karadenizli hemşehrilerimizden bu ödülü almak ve Karadenizli bir valinin elinden almak daha da güzel. Bu ödülü Bağcılarlı hemşehrilerim ve mesai arkadaşlarım adına almaktan onur duyuyorum.”

Bağcılar’da yaptırdığı nostalji bahçelerinden de bahseden Çağırıcı, Karadenizlileri de fındık bahçesinde nostaljisi yaşamaya davet etti.” Çağırıcı, bahçede oynayan çocukların meyvelere dokunmadığını da belirterek, “Çünkü birlikte koruyoruz, birlikte yiyoruz. Şimdi sırada Adıyaman’ın narı, Bitlisin cevizi, Siirt’in fıstığı var. 200 ağaçlık kestane bahçesi kurduk. Bu bahçeleri 22 mahallemizin tamamında inşa edeceğiz.” dedi.

Geceye sanat, medya ve eğitim dünyasının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.