1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Manisa Doğa Turizmi Master Planı Hazırlandı
Manisa Doğa Turizmi Master Planı Hazırlandı

Manisa Doğa Turizmi Master Planı Hazırlandı

Manisa’da yaban hayatı potansiyelini de içine alan Doğa Turizmi Master Planı taslak olarak hazırlandı.

A+A-

Manisa’da yaban hayatı potansiyelini de içine alan Doğa Turizmi Master Planı taslak olarak hazırlandı. Bir ay içerisinde Valilik onayına sunulacak olan planı Manisalılara anlatlmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından toplantı düzenlendi. Planın tamamlanması ve onaylanmasının ardından il genelindeki Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı bütün yerler yerli ve yabancı turistlere açılacak.

İlgili kurum ve kuruluşlarında görüşleri alınarak hazırlanan master planı Manisa Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. 150 davetiyenin gönderildiği toplantıya yaklaşık 40 kişi katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, konuyla ilgili olarak 150 kişiye davetiye gönderilmesine rağmen toplantıya yaklaşık 40 kişinin katıldığını buna rağmen heves ve şevklerinden bir şey kaybetmediklerini söyledi. Bayrak, “Manisa’nın turizme yeterince ilgisi yok. Bundan ders çıkarmalıyız. Ancak bu plan tamamlandığında il genelindeki bütün doğa harikaları göz önüne çıkacak. Doğada yapılan her bir etkinlik bir plan dahilinde yapılacak.” dedi.

Hazırlanan Manisa Doğa Turizmi Master Planı ile ilgili görüşlerini anlatan Bayrak, bundan önce 4 toplantı yapıldığını, alt çalışma gruplarının hazırladığı raporlar doğrultusunda il genelinde doğa turizminde öncelik verilecek olan yerlerin belirlendiğini ifade etti. Bayrak, "Yamaç paraşütü, safari, botanik turlar, doğa yürüyüşleri ve doğa fotoğrafçılığı gibi ele aldığımız başlıklar sonucunda Kula Peribacaları, Yuntdağı, Bozdağ, Gediz ovası, Mesir Tabiat Parkı, Marmara Gölü, Adala Kanyonu, Türkmen Şelalesi ve Sultan Yaylası gibi yerlerin ilimiz için önemli olduğu görüldü. Bunun yanında av turizmi, olta balıkçılığı ve mağaracılık gibi alanlarda da çalışma yapıldı." diye konuştu. CİHAN

Manisa Doğa Turizmi Master Planı hazırlandı

Manisa Doğa Turizmi Master Planı hazırlandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.