1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Merzifonlu Kadınlar, Üretip Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor
Merzifonlu Kadınlar, Üretip Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Merzifonlu Kadınlar, Üretip Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Amasya Merzifon Kaymakamlığı tarafından kadınların aile ekonomisine katkı sağlaması için başlatılan, ‘Anneciğim Sen ve Ben; İnandık, Ürettik, Başardık’ isimli proje meyvelerini vermeye başladı.

A+A-

Amasya Merzifon Kaymakamlığı tarafından kadınların aile ekonomisine katkı sağlaması için başlatılan, ‘Anneciğim Sen ve Ben; İnandık, Ürettik, Başardık’ isimli proje meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında yöresel motifleri çeşitli aksesuarlara işleyen kadınlar, şimdide ocak başında yaptıkları hamur işlerini sipariş yöntemi ile satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.
Proje koordinatörlerinden Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim’in eşi Belkıs Geyim, inanan, üreten ve başaran kadınların artık Türkiye geneline açıldığını söyledi.
Projede kısa zaman içerisinde başarılı işler yapıldığını ifade eden Geyim; “Çalıştığımız el sanatları oldukça zor olmasına rağmen arkadaşlarımız yaptıkları işi sevdiği için işin zorluğunun da bir önemi kalmıyor. Burada Merzifon’u simgeleyen Kara Mustafa Paşa, Saat Kulesi, Bedesten, Amasya evleri figürlerini tişörtlere, kumaşlara ve masa örtüleri gibi eşyaların üzerinde işliyoruz. Kadınlar el emeklerini gelire dönüştürüyor. İleride daha büyük hedefleri var.” dedi.
“KADINLAR TÜRKİYE GENELİNDEN SİPARİŞ ALIYOR”

Başarılı kadınların Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen fuarlara da katıldığını belirten Belkıs Geyim, “Toplumsal dönüşümün temel taşları kadınlardır. Projemize dahil olan kadınlarımız Bursa’da düzenlenen ‘Kadın Girişimler’ seminerine katıldı. Ankara’da 81 ilin katıldığı organizasyona bizde projemizle katılım sağladık. Türkiye’nin birçok bölgesinden kadınlarımızın el emeği, göz nuruyla yaptığı iğne oyalı fular için sipariş alıyoruz.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin boynunda ‘Anneciğim Sen ve Ben İnandık, Ürettik’ projesine katılan kadınlarımızın el emeğiyle yaptığı fuları görmek bizleri mutlu etti. Yaptığımız projede birlik, beraberlik ve dayanışma ve en önemlisi de inanmışlık var. Kadının olduğu yerde; bereket, üretim, gelişim ve dönüşüm var. Dönüşümün olduğu yerde de farkındalık var. Toplumsal dönüşümün temel taşı kadındır. Ana dilimizde dahi, ‘ana’ var.” ifadelerini kullandı.
Kursiyerlerden Zennure Mutlu, böyle bir projenin hayata geçirilmesinin kendileri açısından büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Kursiyerlerle bir aile olduklarını belirten Mutlu, "Birbirimizden bilmediklerimizi öğreniyoruz. Küçük bir adımla başladığımız bu kursta hedeflerimiz çok büyüdü. Aile ekonomimize katkı sağladığımız için kendimi çok mutlu hissediyorum." dedi.
Yardım Eli Derneği Başkanı Neslihan Saraç da toplumsal bütünlüğü sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Saraç, “Bu seneki hedefimiz kanser hastalarımızın sosyal hayatına katkı sağlayabilmektir. Kaymakamlığın başlattığı projeye katılan kadınlarımızı ziyaret ettik. Dernek olarak toplumsal bütünlüğü sağlamak istiyoruz. ‘Kanserli hastalarımıza da ne kadar yardımcı olabiliriz diye hesap yapıyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Merzifonlu kadınlar, üretip aile ekonomisine katkı sağlıyor

Merzifonlu kadınlar, üretip aile ekonomisine katkı sağlıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.