18 Aralık 2025
Altın 5959.142
BIST 11329.22
Dolar 42.7307
Euro 50.2746
Sterlin 57.3966
Ankara 8°C

Mhp Grup Başkan Vekili Vural: "Başbakan Sözünü Tutsun, İstifa Etsin"

Mhp Grup Başkan Vekili Vural: "Başbakan Sözünü Tutsun, İstifa Etsin"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin İmralı ile pazarlık yaptığını itiraf ettiğini belirterek istifa etmesini istedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, referandum çalışmaları kapsamında Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi. Vural, Muğla Milletvekili Metin Ürgün ve İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile birlikte MHP İlçe teşkilatını ziyaret etti. Burada Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve ilçe Başkanı Tufan Evrenesoğlu tarafından karşılanan Oktay Vural, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine yönelik "Kandil borazanlığı yapıyorlar" açıklamasını değerlendiren Vural, Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet etti. İstifa gerekçesini yine Başbakan'ın "PKK ile görüşme yaptığımızı ispat etsinler istifa ederim" konuşmasından alıntı yaparak açıklayan Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son konuşmasında devletim İmralı ile görüşme yaptığını itiraf ettiğini iddia etti. Başbakan katıldığı bir televizyon programında U dönüşü yaparak devletin yetkililerinin terör örgütü ile görüşebileceğini itiraf ettiğini hatırlatan MHP Grup Başkan Vekili Vural, "Bu eksende bizim de dile getirdiğimiz bu gerçeğe alçakça iftira diyen başbakan, bunu itiraf etmek suretiyle aslında bu kirli tezgahı da deşifre etmiştir. Sayın başbakan biz bunları dile getirdiğimizde (İmralı'nın ağzıyla konuşuyorlar, onların borazanı oldular) derken dün kendisi aynen Karayılan'ın İmralı canisin söylediklerini teyit etmiştir. Kim kimin borazanı olmuş kim kimden medet ummaktadır açığa çıkmıştır. Tekrar söylüyorum. Referandum süresince PKK'dan ateşkes istenmiştir. Şimdi size düşen; bunu itiraf ettiğinize göre sözünüzde durmanızı ve istifa etmenizi istiyorum. Siz yapmazsanız millet zaten hem referandumda hem de genel seçimlerde sizi azledecektir." dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, konuşmasının ardından partililerle bir araya geldi. Onlarla yaklaşık 40 dakika sohbet eden Vural, daha sonra halk pazarını gezdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir