1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Müftü Erkan: Miraç, Kulun Allah’a Yükselişidir!
Müftü Erkan: Miraç, Kulun Allah’a Yükselişidir!

Müftü Erkan: Miraç, Kulun Allah’a Yükselişidir!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Müftüsü Mustafa Erkan, Miraç'ın fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah’a yükselişi olduğunu ifade etti!

A+A-

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Müftüsü Mustafa Erkan, Miraç'ın fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah’a yükselişi olduğunu ifade etti.

Erkan, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı yazılı açıklamada, 05 Haziran 2013 Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece, bir Miraç Kandili'ni daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunun yaşanacağını belirtti.

İsrâ ve Miraç’ın, Hz. Muhammed’in insanlığı İslâm’a davet sürecinin en zor yıllarında bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da zaman ve mekânın sahibi Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı pek çok ilahî hikmet ve bereketi içinde barındıran manevî bir yolculuk olduğunu ifade eden Erkan şunları kaydetti: "Miraç, her şeyden önce yükselme yollarının yegâne sahibinin Yüce Allah olduğunun bilincine varabilmektir. Miraç, bir yükseliştir. Fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah’a yükselişidir. Beşerîlikten insanlığa yükseliştir. Müslümanlar bu yükselişi tıpkı Resûl-i Ekrem (SAV) gibi ancak O’nun razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirirler. Miraç, sadık ve samimi bir iman, ibadet ve taat, ihlas ve takva, güzel huy ve ahlâk, hayır ve hasenat, hak ve hakikat, doğruluk ve dürüstlük, adalet ve sevgi, merhamet ve şefkat, dostluk ve kardeşlik, sabır ve sebat, fedakârlık ve cömertlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi fazilet ve erdemler ile yükselmektir.
Miraç, göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Yeryüzünün iki manevî merkezinde, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’da Resûl-i Ekrem’le(SAV) gerçekleşen bu mübarek yolculuk bugün bizim için manevî merkez olan gönül dünyamızda da gerçekleşmelidir.

MİRAÇ KANDİLİ PROGRAMI DÜZENLENECEK

Ereğlililerin kandilini kutlayan Erkan, Miraç kandili dolayısıyla özel program düzenleneceğini belirtti. Erkan, "Bu duygu ve düşüncelerle başta Ereğlili hemşerilerimiz ve ülkemiz insanı olmak üzere bütün âlem-i İslâm’ın mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu gecenin milletimizin, İslâm dünyasının ve tüm insanlığın yüksek değerlerle miracına; huzur ve mutluluğuna; özellikle yakın coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimizin içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtularak hem maddî hem de manevî açıdan yeniden yükselmesine vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum." dedi.

Müftü Erkan, 05 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 20.30’ta (Akşam namazını müteakip) Alimolla, Hatip, Gülüç Siteler, Yeşiltepe ve Kepeztepe camilerinde Mirac Kandili özel programı düzenleneceğini ifade etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.