1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçenin Çocukları, Kastamonu'yu Selamladı
Türkçenin Çocukları, Kastamonuyu Selamladı

Türkçenin Çocukları, Kastamonu'yu Selamladı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kastamonu etkinliğini yaklaşık 25 bin kişi izledi.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kastamonu etkinliğini yaklaşık 25 bin kişi izledi. 25 ülkeden gelen 80 öğrenci, gecede, şarkı söyledi, şiir okudu, halk oyunları gösterisi yaptı.

        Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 'evrensel barışa doğru' temasıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kastamonu şenliği, coşkuya sahne oldu. 25 ülkeden 80 öğrenci, yoğun yağmura rağmen Gazi Stadı'nda Kastamonularla buluştu. Öğrencilerinin seslendirdiği şiir ve şarkılar duygulu anlar yaşattı, zaman zaman coşturdu. Kastamonu'daki etkinlikler, dünya çocuklarının birlikte seslendirdikleri 'Bir Işık Sun' isimli olimpiyat şarkısıyla başladı. Öğrenciler kendi ülkelerine ve Türkiye'ye ait halk oyunlarını sergiledi. Moğolistandan gelen öğrenci Kastamonu yöresine ait 'tirdine bandım' türküsüyle Kastamonu halkının sevgisini kazandırdı.

        Programda konuşan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, bu etkinliklerin Türk milletinin dünyaya söyleyecek sözü olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade ederek "Bütün dünyaya öğretmeye değer bir dilimiz varmış. Bunu bir kez daha burada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

        Olimpiyatların Kastamonu Komitesi Heyet Başkanı Celal Civcioğlu ise günümüzde tarihin yeniden dirildiğini ve mazinin ışıltılarını göstermeye başladıklarını söyledi. İnsanlığın ruh kökünde oluşan yaraların iyileşmeye yüz tuttuğunu ifade eden Civcioğlu, "Filistin'den, Doğu Türkistan'a, Suriye'den Myanmar'a, Kafkaslardan Saraybosna'ya bütün Türk-İslam coğrafyası ve tüm insanlık bu sese hasret. Toplumlar arası barış şu ve nefes kadar gerekli. Hangi ırktan ve hangi renkten olursa olsun, ezilen milletler, birbirini yiyen kardeşler, bu sesi ve nefesi bekliyor." diye konuştu.

        Şölen, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa S. Kaçalın, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Emniyet Müdürü Sami Uslu, sponsorlar ve binlerce vatandaş tarafından izlendi.
CİHAN

Türkçenin çocukları, Kastamonu'yu selamladı

Türkçenin çocukları, Kastamonu'yu selamladı

Türkçenin çocukları, Kastamonu'yu selamladı

Türkçenin çocukları, Kastamonu'yu selamladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.