07 Ağustos 2026
Altın 6553.87
BIST 13798.82
Dolar 47.6962
Euro 54.979
Sterlin 64.0217
Ankara 23°C

Nevruzu Bahane Eden Grup Sokakları Savaş Alanına Çevirdi

Nevruzu Bahane Eden Grup Sokakları Savaş Alanına Çevirdi
İçişleri Bakanlığı'nın nevruzun 21 Mart tarihinde kutlanmasını isteyen genelgesine rağmen BDP'nin bugün Batman’da düzenlediği kutlamalarda olaylar çıktı!

İçişleri Bakanlığı'nın nevruzun 21 Mart tarihinde kutlanmasını isteyen genelgesine rağmen BDP'nin bugün Batman’da düzenlediği kutlamalarda olaylar çıktı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede Batman'ın bazı sokakları savaş alanına döndü.

Batman'da valiliğin dün nevruz kutlamasına izin verilmeyeceğini açıklamasına rağmen bu gün sabah saatlerinden itibaren gruplar kutlamanın yapılacağı şehirlerarası otogar yakınındaki boş alana yürüdü.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, polis müdürleriyle görüşüp alana girmelerine izin verilmesini istedi. Ancak polis, sıkı güvenlik önlemi alınan bölgeye kadar gelen grupların alana girmesine izin vermedi. Alana girmeye çalışan gruplara polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıttı.

Göstericiler da polise, havai fişek, molotof ve taşlı saldırıda bulundu. Çıkan olaylarda polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir