Acıgöl ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki inşaatın enkazında 9işçi kaldı. Kurtarma ekipleri, göçük altında kalan işçileri yaklaşık bir saat sonra kurtardı.
Göçük sonrası hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan 1'i ise hayatını kaybetti.
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, cami inşaatında meydana gelen göçük sonucu enkaz altında kalan 9 işçiden 8'inin yaralı olarak kurtarıldığını, 1 işçinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.
Acıgöl'deki bir cami inşaatında meydana gelen göçük sonrası ilçeye giden Vali Abdurrahman Savaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
Vali Savaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesindeki caminin hayırseverler ve iş adamları tarafından yaptırıldığını bildirdi. Cami inşaatının yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü dile getiren Savaş, ''İnşaatta sabah saatlerinde bu üzücü olay meydana geldi. 10 kadar işçi buradaydı. 9'u inşaatta çalışıyordu. Göçük nedeniyle 8 işçi yaralı olarak kurtarıldı, 1 işçiyi de maalesef kaybettik' dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Ünver de, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Bu arada enkaz altında kalarak yaşamını yitiren işçinin Ordu nüfusuna kayıtlı Ahmet Ağca (31) olduğu belirlendi.
Cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen göçük nedeniyle enkaz altında kalan başka işçi bulunmadığı bildirilirken, jandarma ekiplerinin her ihtimale karşı enkaz tamamen kaldırılıncaya kadar köpekler ile arama çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.
Acıgöl ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden caminin kubbesi için kurulan iskelenin çökmesi sonucu yaralanan 8 işçinin tedavileri ise Nevşehir Devlet Hastanesi ile bir özel hastanede sürüyor.
ARAMALAR DEVAM EDİYOR
Nevşehir'de cami inşaatında meydana gelen göçükteki arama çalışmaları devam ediyor.
Acıgöl Organize Sanayi Bölgesindeki caminin inşaatında meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı göçükte, arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
Göçük altından gelen cep telefonu sesi nedeniyle hız verilen çalışmalara İl Jandarma Komutanlığına ait arama kurtarma köpekleri de katılıyor. Enkaz altında başka işçi bulunma ihtimaline karşın çalışmaları sürdüren ekipler, yaralı olarak enkazdan çıkarılan işçilerden birinin cep telefonunun da enkazda kalmış olabileceği yönünde değerlendirme yapıyor.
Göçük altından yaralı kurtarılan işçiler Sezai Şahin, Abdulkadir Süzer, Tarık Ağca, Aydın Ankara, Adem Süzer, Ahmet Duran, Erkan Süzer ve Adem Aslan'ın Nevşehir Devlet Hastanesi ile özel bir hastanede tedavileri sürüyor.
Göçükte hayatını kaybeden Ahmet Ağca'nın cenazesi ise Nevşehir Devlet Hastanesi morguna konuldu.
Arama çalışmalarının enkaz tamamen kaldırılıncaya kadar süreceği bildirildi.