1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Nevşehir’deki Borsa Seçimleri Eşitlikle Sonuçlandı
Nevşehir’deki Borsa Seçimleri Eşitlikle Sonuçlandı

Nevşehir’deki Borsa Seçimleri Eşitlikle Sonuçlandı

Nevşehir’in en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Ticaret Borsası’nda seçim heyecanı yaşandı.

A+A-

Nevşehir’in en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Ticaret Borsası’nda seçim heyecanı yaşandı. 283 delegesi bulunan borsada sabah 09.00’da başlayan ve 17.00’de sona eren seçimlerin kazananı olmadı.

266 seçmenin oy kullandığı borsa seçimlerinde iki oy geçersiz sayıldı ve kalan oyları ise 132-132 şeklinde mevcut oda başkanı Tuncer Gök ve rakibi Mustafa Çelebi eşit olarak paylaştı. Seçim kurulu başkanı, eşitlik sonrası seçimin ilk iptal edildiğine karar verdi. Ancak sonradan her iki adayı da seçimlerin yapıldığı salona çağırarak kura çekimi yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Kura sonucu da eşitliği bozmadı ve 14 kişilik yönetime iki grup da 7'şer kişilik üye sokmayı başardı. Hatta yedek üyeler bile eşit şekilde paylaşıldı.

Kura çekimi sonrası bir açıklama yapan oda başkanı Tuncer Gök, böyle bir seçimin Türkiye genelinde henüz yaşanmadığını belirterek, “Seçim sonuçları da, kura sonuçları da hatta yedek üyeler bile eşit çıktı. Şu anda ben ve Mustafa Çelebi de yönetimde yer alamadık. Ancak benim bir firmamdan yetki alarak tekrar yönetime girme şansım var. Mustafa Çelebi’nin de aynı yöntemle yönetime girmesi mümkün olabilir. Bu arada bir günlük de itiraz süremiz var, kullanıp kullanmayacağımızı arkadaşlarımızla yapacağımız görüşmeden sonra karar vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Yarın adaylardan itiraz olmazsa kurada belirlenen yönetimin toplanarak bir karar alması ve yönetim kurulu başkanını seçmesi bekleniyor. CİHAN

Nevşehir’deki borsa seçimleri eşitlikle sonuçlandı

Nevşehir’deki borsa seçimleri eşitlikle sonuçlandı

Nevşehir’deki borsa seçimleri eşitlikle sonuçlandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.