1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Nevşehir’in İlk Kadın Pide Ustası
Nevşehir’in İlk Kadın Pide Ustası

Nevşehir’in İlk Kadın Pide Ustası

Nevşehir'de pide salonunda temizlikçi olarak çalışırken, ustaya yardım ederken becerisi keşfedilen kadın işçi, pide ustası olma yolunda ilerliyor.

A+A-

Nevşehir'de pide salonunda temizlikçi olarak çalışırken, ustaya yardım ederken becerisi keşfedilen kadın işçi, pide ustası olma yolunda ilerliyor. Şehrin ilk kadın pidecisinden patron da müşteriler de memnun.

Nevşehir’de Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Çağrı Pide Salonu'nda 3 ay önce temizlik amacıyla işe başlayan 26 yaşındaki Seher Gün, erkek pide ustalarına adeta taş çıkartan bir kıvraklık içinde mesleğini yerine getirmeye çalışıyor. Seher Gün, "Evimin geçimine katkı sağlamak için ustam Ahmet Yağmurluklu’nun yanında işe başladım. O fırında ekmek pişirirken ona yardım etmem gerektiğini düşündüm. Ustamın bu sanatı öğrenebileceğim yönündeki beni yönlendirici çabaları ile artık hamuru açabiliyorum. Yakında ekmek pişirmeye de başlayacağım. Kadınlar her sanat alanında kendilerini ispatlamalılar diye düşünüyorum." diye konuştu.

Pideciliği kısa sürede sevdiğini ve ustalarının da kendisine yardımcı olduğunu belirten Gün, "Ustalarımı izledim, çalıştım. Çiftli pide, kıymalı, kuşbaşılı pideleri pişmeye hazır hale getiriyorum. Pişirme işlemini ise henüz yapamıyorum. İnşallah, bir süre sonra onu da öğreneceğim." dedi.

Pide ustası Ahmet Yağmurluklu ise "Seher, üç ay önce işe başladı. Kısa sürede ilerleme kaydetti. Mutfakta, aşçılıkta ve fırıncılıkta iyi bir seviyeye ulaştı. Müşteriler de, biz de kendisinden memnunuz. Nevşehir’de ilk oldu. Bundan sonra yenileri yetişecektir." diye konuştu. CİHAN

Nevşehir’in ilk kadın pide ustası

Nevşehir’in ilk kadın pide ustası

Nevşehir’in ilk kadın pide ustası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.