17 Aralık 2025
Altın 5938.934
BIST 11286.81
Dolar 42.7227
Euro 50.2422
Sterlin 57.2611
Ankara 6°C

O Müdür Görevden Alındı

O Müdür Görevden Alındı
Kız öğrencilerin eteğini eleştiren Milli Eğitim Müdürü görevinden alındı; müşavir oldu!

Edirne Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, liseli kız öğrencilerin giydiği kısa etekleri eleştirdiği ve öğrencilere hakaret ettiği iddialarıyla CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e verdiği soru önergesinin ardından görevden alındı.

Edirne’deki yerel gazetelerde yayımlanan haberde, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci’nin, Edirne Kız Meslek Lisesi ziyareti sırasında kısa etek giyen kız öğrencileri görünce tepki gösterdiği ve öğrencilere hakaret ettiği ileri sürüldü. Bu haberleri dayanak gösteren CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi verdi. Gürkan önergesinde, Edirne’nin tarihi boyunca uygarlık ve medeniyetler beşiği olduğunu, laiklikten ve Atatürkçü düşünceden ayrılmadığını söyledi.

CHP Milletvekili Recep Gürkan’ın soru önergesinden 2 hafta sonra Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, görevinden alınarak bakanlık müşaviri görevine atandı. 3.5 yıldan bu yana Edirne’de görev yaptığını belirten Şerafettin Demirci, "Bakanlığın tasarrufu doğrultusunda bakanlığa müşaviri olarak atandım. Hayırlısı. Ben memnunum bu karardan. Edirne ve Edirne halkını seviyorum. İddialara sitem ediyorum. Hak etmediğim iddialar. İddiaları kabul etmiyorum" dedi. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir