17 Aralık 2025
Altın 5918.828
BIST 11348.83
Dolar 42.6954
Euro 50.1733
Sterlin 57.2951
Ankara 1°C

O Müthiş İddia

O Müthiş İddia
Süleyman Demirel oyunun rengini belli etti!!

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A daki "Görüş Farkı" programında Ergenekon sanıklarının adaylıklarına ilişkin çarpıcı iddia ortaya atıldı. ANAP'ın eski bakanlarından Vehbi Dinçerler ile 28 Şubat sürecinde Başbakan Tansu Çiller'in Başdanışmanlığını yapan Hüseyin Kocabıyık, CHP'nin Ergenekon sanıklarını Anayasa Projesini engellemek için aday gösterdiğini savundu.

CHP'nin aday gösterdiği merkez sağ isimler ve Ergenekon sanıklarının hiçbirinin oy getirmeyeceğini vurgulayan Hüseyin Kocabıyık, "Merkez sağ partiler helak olmuşken, hiçbir temsil kabiliyeti olmayan isimler aday gösterildi. CHP, bunlardan oy beklemiş olamaz. Asıl amaç Anayasayı yaptırmamaya dönük bir hamlenin şimdiden hazırlığıdır" dedi. Vehbi Dinçerler'de, "13 Haziran'a hazırlanılıyor. Anayasa'ya 'hayır' diyecek bir kadro oluşturuluyor. Bu çok şuurlu,kararlı bir tercihtir" ifadelerini kullandı.

 

Dinçerler ve Kocabıyık, CHP'nin Mehmet Haberal, Sinan Aygün gibi Ergenekon sanıklarının yanı sıra merkez sağ kökenli bazı isimleri aday göstermesinde eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in rolü olduğu görüşünde. Dışarıdan "gizli bir el" ve "Demirel" in siyaset mühendisliği yürüttüğünü savunan Kocabıyık, eski Cumhurbaşkanı Demirel ve DP eski başkanı Hüsamettin Cindoruk'un açıkça CHP'ye çalıştığını da söyledi: "Ömrü boyunca solun rakibi olduğunu söyleyen Demirel ile Cindoruk CHP'ye destek veriyor. Demirel, yanına giden herkese 'CHP'ye gidin' diyor"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir