18 Aralık 2025
Altın 5961.265
BIST 11330.57
Dolar 42.7325
Euro 50.2787
Sterlin 57.4682
Ankara 8°C

Ocaktan: Yeni Anayasa Paketi İle Gazilere Ve Şehit Yakınlarına Güvence Geliyor!

Ocaktan: Yeni Anayasa Paketi İle Gazilere Ve Şehit Yakınlarına Güvence Geliyor!
AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, anayasa değişiklik paketinin gazilere, şehitlerin yakınlarına, dul ve yetimlere güvence getirdiğini söyledi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, 12 Eylül referandumunda evet oyu istedi. Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Ocaktan, şehit, dul ve yetimlere pozitif ayrıcalık konusunda diğer partiler gibi meydanlarda nutuk atmadıklarını, yeni anayasa paketi ile gazilere, şehitlerin geride kalan yakınlarına, dul ve yetimlere anayasal bir güvence getirdiklerini dile getirdi.

Yeni anayasa ile gazilerin işlerinden olma riskinin ortadan kalktığını vurgulayan Ocaktan, şöyle konuştu: "Çocuklar, yaşlılar, engelliler gibi özel surette korunması gerekenler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz' hükmü gazi ve şehit yakınları için de geçerli olacak. Bu kesimlere yasalarla tanınacak yeni hakların, eşitlik ilkesine takılarak iptal edilmesi olasılığı kalkacak. Böylece işyerlerinde, bu vatan için kolunu, bacağını kaybetmiş gazilerimiz ve şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık uygulanacak."

Türkiye için şehit düşenlere vefa borçlarının olduğunu kaydeden Ocaktan, "Onlara vefalarımızı göstermek için hiçbir şey yapamıyorsak bile evet oyu verip katkı sağlamak yeter." diye konuştu.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Turgut Çakmak ise şehit aileleri ve gazilerin en büyük ihtiyacının sevgi ve şefkat olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir