1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrenciler, 100 Afrikalıyı Işığa Kavuşturmak İçin Kampanya Başlattı
Öğrenciler, 100 Afrikalıyı Işığa Kavuşturmak İçin Kampanya Başlattı

Öğrenciler, 100 Afrikalıyı Işığa Kavuşturmak İçin Kampanya Başlattı

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri öğrencileri, görme kaybının en çok olduğu Afrika ülkelerinde katarakt ameliyatı yaptırmak için kampanya başlattı.

A+A-

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri öğrencileri, görme kaybının en çok olduğu Afrika ülkelerinde katarakt ameliyatı yaptırmak için kampanya başlattı. Hedef en az 100 Afrikalı’nın ışığa tekrar kavuşmasını sağlamak.

Sağlık, beslenme ve coğrafi konum itibariyle görme kaybının en çok olduğu bölgelerin başında Afrika ülkeleri geliyor. Ekonomik anlamda yetersiz olan halk, en basit ameliyatları bile yaptıramıyor. Bu ülkeler için su kuyusu açtırılması, gıda ve elbise gibi yardımlara sağlık alanında gerçekleştirilen kampanyalar da eklendi. Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali, Burkina Faso, Moritanya, Sudan ve Kenya’da insanlara ışık olabilmek için Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları ile Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi ortak bir çalışma başlattı. Bu kapsamda öğrenciler şimdiye kadar 33 katarakt ameliyatı parası topladı. Her bir ameliyatın 100 dolara yapıldığı ülkelerde hedef 100 katarakt ameliyatı parası toplamak.

Organizasyonu yürüten Kılıçaslan Model Birleşmiş Milletler Topluluğu (KAMUN) üyesi Ertuğrul Yıldırım, Kimse Yok Mu Derneği'yle yaptıkları görüşme sonrası ‘Gözden Irak Olmayın’ sloganıyla bir kampanya başlattıklarını söyledi. Yıldırım, “Arkadaşlarımız kendi harçlıklarından fedakarlık ederek, görmedikleri bilmedikleri Afrika ülkelerine yardım gönderiyorlar. Hedefimiz en az 100 katarakt hastasına ışık olmak. Toplanan yardımları önümüzdeki günlerde Kimse Yok Mu’ya teslim edeceğiz. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da bir grup arkadaşımızla Burkina Faso’ya gitmek için hazırlıklara başladık.” diye konuştu. CİHAN

Öğrenciler, 100 Afrikalıyı ışığa kavuşturmak için kampanya başlattı

Öğrenciler, 100 Afrikalıyı ışığa kavuşturmak için kampanya başlattı

Öğrenciler, 100 Afrikalıyı ışığa kavuşturmak için kampanya başlattı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.