08 Ağustos 2026
Altın 6659.71
BIST 13779.39
Dolar 47.6791
Euro 55.1258
Sterlin 64.2836
Ankara 29°C

‘Ordu politika dışında kalmalı’

‘Ordu politika dışında kalmalı’
Bazı internet sitelerine yansıyan haberlere göre; Başbuğ orduya tavsiyelerde bulunarak asker-sivil ilişkisiyle ilgili çarpıcı benzetmeler yaptı.

Ordunun siyaset karşısında nötr pozisyonda kalabilmesinin ancak profesyonelleşmeyle olabileceğini dile getiren Başbuğ, şunları söyledi:

“Ordunun politika dışında kalması gerekir. Ordu, hiçbir siyasi düşünceye sahip olamaz. Hiçbir düşünceye de karşı olamaz. Ordu, tüm toplumun çıkarını düşünür. Ordunun tamamen profesyonel bir yapıya kavuşturulması gerekir. Profesyonel ordu yalnızca güvenlikle ilgili işlerle ilgilenir. Bu nedenle siyasete karışmaz. Askerle sivil arasında uyum için ortak akıl ve karşılıklı saygı esastır. Bu hemen her önemli konuda gerekir.”

Başbuğ, asker-sivil ilişkisini “üç kör adamın dokunarak bir fili tarif etmeye çalışmasına” benzeterek, “Hortumu, ayakları, kuyruğu olduğunu söyleyecekler ama hiç biri fili bir bütün olarak kavrayamayacak” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir