1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Özgüç Türkalp: Keşke O Zamanda İlave Hakem Olsaydı
Özgüç Türkalp: Keşke O Zamanda İlave Hakem Olsaydı

Özgüç Türkalp: Keşke O Zamanda İlave Hakem Olsaydı

2005-2006 sezonunda yönettiği Konyaspor - Fenerbahçe karşılaşmasında o dönemde Fenerbahçe forması giyen Nicolas Anelka'nın elle attığı golü görmemesi ve hata yapması konusunda açıklamalarda bulunan Özgüç Türkalp, “Keşke o zamanlarda ilave yardımcı hakem.

A+A-

2005-2006 sezonunda yönettiği Konyaspor - Fenerbahçe karşılaşmasında o dönemde Fenerbahçe forması giyen Nicolas Anelka'nın elle attığı golü görmemesi ve hata yapması konusunda açıklamalarda bulunan Özgüç Türkalp, “Keşke o zamanlarda ilave yardımcı hakem sistemi olsaydı.” dedi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) ilave hakem semineri sonrası Cihan Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunun Türkalp, muhabirin Anelka’nın pozisyonunu hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

“O zamanlar hakemlerde telsiz dahi yoktu. O bile olsa faydalı olurdu. Sahada bir çok şeyi o anda çözebilirdiniz. İlave yardımcı hakem sistemide bu şekilde. Bunlar hakemlere ve takımlara hatayı aşağıya indirmek adına fayda sağlayan sistemler. Keşke o pozisyonun olduğu zamanlarda bu tür sistemler olsaydı daha iyi olurdu.”

UYGULAMA FAYDALI OLUR

Özgüç Türkalp bu tür sistemlerin faydalı olduğunu ve daha önceki pilot uygulamalarda görev yaptığını söyledi. Türkalp, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben UEFA’nın bu uygulamayı başlattığı ilk yıllarda Avrupa'da 4. hakem olarak göreve gidiyordum. Uygulamayı yakından takip etme imkanı buldum. Bu tür uygulamalardaki her şey, futbolun gelişmesine katkı sağlamak için yapılan değişikliklerdir. Saha içinde bazı kör noktalar olabiliyor. İşte burada ilave hakemin önemi bu eksiklikleri giderme adına faydalı bir uygulama.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.