09 Ağustos 2026
Altın 6659.71
BIST 13779.39
Dolar 47.6791
Euro 55.1258
Sterlin 64.2836
Ankara 20°C

Rahip cinayetini ihbar engelledi

Rahip cinayetini ihbar engelledi
İstanbul’da Rahip Santoro benzeri bir cinayeti polise gelen bir ihbar maili engelledi.

12 Şubat’ta gelen ihbarda bir kişi, ismini verdiği arkadaşlarının sürekli silahla dolaştıklarını ve Fatih’te bir rahibi öldürmeyi planladıklarını söyledi.

İstanbul Terörle Mücadele ekiplerine 12 Şubat’ta gelen bir ihbar maili polisi alarma geçirdi. İsimsiz bir ihbarcının gönderdiği mailde arkadaşlarının kendisine bir rahibi öldürmeyi planladığını öne süren ihbarcı, “Benim Okan G. İsimli bir arkadaşım var. Onun aracılığıyla bir kişi ile daha tanıştım. Bu iki arkadaşım sürekli silahla dolaşıyorlar. Kendilerinin mafya olduğunu sık sık söylüyorlar. Bana geçtiğimiz günlerde torbacılık teklif ettiler. Ben kabul etmedim. Daha sonra kuryelik de teklif ettiler. Onu da kabul etmedim. Son görüşmelerimizde sürekli ses getirecek bir eylemden söz ettiler. Bana bir rahibi öldürmek istediklerini söylediler. Bana Fatih’te önemli bir kilisenin rahibini öldürmeyi planladıklarını söylediler. Bunu bana birkaç anlattılar. Son görüşmemizde konuşulanları onlardan gizli kayıt ettim. Bende bu iki arkadaşımın suikast ile ilgili ses kayıtları da bulunuyor” diyordu.

Gelen bu ihbar üzerine harekete geçen polis ihbarda adı geçen kişilerle ilgli olarak teknik ve fiziki takip başlattı. Yaşları 17 ve 18 olan iki genci adım adım izleyen polis, Gaziosmanşapa’daki evlerinden çıkıp Fatih’e gitmeye çalıştıklarında iki şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde iki adet tabanca çıktı. Sorgulanmak üzere emniyete getirilen iki genç ise eylemi tanınmak için planladıklarını ve kimsenin kendilerini azmettirmediğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir