1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Renkli Yaz Kur'an Kursu Çocukların Akınına Uğradı
Renkli Yaz Kuran Kursu Çocukların Akınına Uğradı

Renkli Yaz Kur'an Kursu Çocukların Akınına Uğradı

Son yıllarda daha çok çocuğun Kur'an öğrenmesi için renkli hale getirilen yaz kursları başladı.

A+A-

Son yıllarda daha çok çocuğun Kur'an öğrenmesi için renkli hale getirilen yaz kursları başladı. Bu sene Kur'an eğitimi ve dini bilgilendirmenin yanında çocuklar futbol, masa tenisi, basketbol, yüzme, voleybol ve badminton gibi spor etkinliklerine de katılacak. İsteyen öğrencilere akıl oyunları, drama, hafıza teknikleri, hızlı okuma ve İngilizce kursları da verilecek. Öğrenciler, Ankara'nın tarihi cami ve mekanlarını da gezecek. Kurs sonunda başarılı olan öğrencilere tablet bilgisayardan bisiklete, altından kitaplara kadar pek çok ödülün sahibi olacak.

    Yaz kurslarının açılışı dolayısıyla Çankaya Hasan Tanık Camii'nde açılış etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Çankaya Müftüsü Hamdi Gevher, Kur'an öğreticileri, çocuklar ve aileleri ile mahalle sakinleri katıldı. Programda öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okuyup, ilahi söyledi.

    Çankaya Müftüsü Hamdi Gevher, bu yıl yaz Kur'an kurslarının etkili ve verimli olabilmesi için aylardır hazırlık yaptıklarını anlattı. Tüm personelin kurslar başlamadan önce üniversitelerin eğitim fakültelerinden gelen akademisyenlerden 3 günlük seminer aldığını dile getiren Gevher, “Bu seminerde akademisyenler personelimize pedogoji ve çocuk eğitim koşunda seminer verdi.” dedi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzaladığını dile getiren Gevher, “Bu çerçevede Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinden yararlanacağız. Yaz Kur'an kursları aynı zamanda yaz spor okulu gibi olacak. Öğlene kadar gelen çocuklar dini bilgiler ve Kur'an öğrenecek. Öğlenden sonra da öğrenci velilerinin isteğine göre çocuklarımız spor dalları seçecek. Bu spor tesislerine ücretsiz servislerle götürüp getireceğiz. İngilizce'yi yabancı uyruklu bir hocamız verecek. Tüm camilerimiz bu etkinliklerde rol alacak. Ancak biz 4 merkez tespit ettik. Çukurambar'da Sabahattin Yıldız Camii, Maltepe Camii, Hasan Özbay İmam Hatip Ortaokulu ve Faik Güngör İmam Hatip Ortaokulu'nu merkez olarak belirledik.” diye konuştu.

    Ramazan'da çocukları yeni açılan Ahmet Hamdi Akseki Camii ve Kocatepe Camii'ni ziyarete götüreceklerini dile getiren Gevher, burada iftar yapan ve teravih namazı kılan çocukları servislerle evlerine teslim edeceklerini anlattı.

    Çocuklara kurs sonunda başarı durumuna göre bisiklet, tablet bilgisayar ve altın gibi hediyeler vereceklerini ifade eden Müftü Gevher, şunları kaydetti: “Diyanet İşleri Başkanlığı Kocatepe'de 29 Haziran'da büyük çocuk şöleni düzenleyecek. Camilerimiz şenlensin, yavrularımız Kur'an öğrensin istiyoruz. Gelen çocuklarımızı sıkmadan eğitim vermeyi planlıyoruz. Bu sene camiye ve kursa en çok devam eden öğrencimizi de ödüllendirmek istiyoruz. Ailesiyle birlikte camiye en çok devam eden çocuklarımızı da aileleriyle birlikte kaplıca tatiliyle ödüllendireceğiz. Velilerimize de duyurduk. Onlardan da gelen var. Veli işbirliği ile yapılan kursların daha verimli olabileceğini düşünüyoruz.” CİHAN

Renkli yaz Kur'an kursu çocukların akınına uğradı

Renkli yaz Kur'an kursu çocukların akınına uğradı

Renkli yaz Kur'an kursu çocukların akınına uğradı

Renkli yaz Kur'an kursu çocukların akınına uğradı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.