1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ruhi Bunalımda Olanları Rehabilite Ediyor, Üretken Kılıyor
Ruhi Bunalımda Olanları Rehabilite Ediyor, Üretken Kılıyor

Ruhi Bunalımda Olanları Rehabilite Ediyor, Üretken Kılıyor

Geçtiğimiz aylarda Mecidiye Mahallesi’nde hizmet giren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ruhsal bunalımı olan bireylerin hastaneye yatırılmadan tedavi edilmesini amaçlıyor.

A+A-

Geçtiğimiz aylarda Mecidiye Mahallesi’nde hizmet giren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ruhsal bunalımı olan bireylerin hastaneye yatırılmadan tedavi edilmesini amaçlıyor. Hastaların aile ortamlarında izlenmesini, yarı üretken hale gelmesini, hastane yatışlarının azaltılmasını, ‘Toplumda Tedavi’ bilincinin oluşturulmasını temel alıyor.


Merkezde şu an 135 hasta tedavi görüyor. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde bulunan merkezde, şizofreni hastalarına da terapi uygulamaları yapılıyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi yardımcı psikoloğu Çetin Irmak, merkezin genel amacını hastaların topluma kazandırılması olarak açıkladı. Irmak, “Haftada iki gün eğitim toplantıları yapıyoruz. Toplantılar ortalama on beş kişilik gruplar halinde yapılıyor. Kronik ruhsal hastalığı olanlar burada rehabilite oluyor. Burada asıl amaç hastaların hastaneye yatmasını önlemek ve toplumun her kesimine ulaşmak.” dedi.

Ailelere yönelik eğitim programlarının da bulunduğu kaydeden Irmak, hastaların sorunlarına önemle eğildiklerini, netice aldıklarını aktardı. Hastaların evlerine gittiklerini ve eğitimlerde muhtelif etkinliklere de yer verdiklerini anlatan Irmak, “Hastalarımızı topluma armağan etmeye çalışıyoruz. Toplumun bu hastalara karşı önyargılarını kırmaya çalışıyoruz. Şuan ulaşamadığımız hastalarımızın da bize başvurmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Merkez bünyesinde psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, psikiyatri hemşiresi bulunuyor. Hastaları atölye eğitmenleriyle topluma adapte eden Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde, grup terapileri, psiko eğitimler, mesleki rehabilitasyon ile bankamatikten para çekmek, fatura yatırmak, sohbet başlatmak gibi sosyal beceri eğitimleri yanında, sosyal ve sportif aktiviteler gerçekleştiriliyor. Hastalar tedavi edilerek, topluma sunuluyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.