1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sağlıklı Yaşam İçin Festival Düzenlediler
Sağlıklı Yaşam İçin Festival Düzenlediler

Sağlıklı Yaşam İçin Festival Düzenlediler

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Yakutiye Belediyesi tarafından organize edilen Sağlıklı Yaşam Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Yakutiye Belediyesi tarafından organize edilen Sağlıklı Yaşam Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen festival kapsamında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden Yakutiye Kent Meydanı’na kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, sağlık çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Festivalin açılışında konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Çankaya, hastalık gelmeden önüne geçmenin önemini anlattı. Kanser, diyabet, obezite, aşırı tuz tüketimi gibi konularla mücadele ettiklerini aktaran Çankaya, insanların hasta olmaması için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, sosyal sorumluluklar geliştirerek çocuklar, gençleri ve yaşlıları çağın getirdiği tembelliklerden kurtarmayı amaçladıklarını belirten Çankaya, bununla ilgili yerel yönetimlerle işbirliği yaptıklarını hatırlattı.

Halk Sağlığı Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz Ateş de sağlıkla ilgili düzenlenen festivali mutluluk verici olarak değerlendi. Hastalıkların önceden teşhis edilmesi ya da hastalığa yakalanmamak için önlem alınmasının önemine değinen Ateş, Türkiye’de obeziteyle ilgili çarpıcı bir veri paylaştı. Buna göre, 19 yaş üstü insanlarda obez olma riski yüzde 30’lara kadar çıktı. Erzurum İl Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer ise sağlığın mutluluk kaynakları arasında yer aldığına dikkat çekerek, onu korumak için duyarlı olmak gerektiğini söyledi.

Kent meydanında sağlık kurumlarının açtığı stantlar da vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Bu stantlarda vatandaşlara çeşitli hastalıkların önlenmesi için bilgiler verildi. Ayrıca, festival kapsamında vatandaşlara süt, elma ve su gibi sağlıklı ürünler dağıtıldı. Çocukların katılımı ile gerçekleşen çuval yarışı ise hem onları hem de izleyenleri eğlendirdi. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik de açılış törenine katıldı.




CİHAN

Sağlıklı yaşam için festival düzenlediler

Sağlıklı yaşam için festival düzenlediler

Sağlıklı yaşam için festival düzenlediler

Sağlıklı yaşam için festival düzenlediler

Sağlıklı yaşam için festival düzenlediler

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.