1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Şairlerden Öğrencilere Sürpriz Ziyaret
Şairlerden Öğrencilere Sürpriz Ziyaret

Şairlerden Öğrencilere Sürpriz Ziyaret

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen şiir festivali 'Çat Kapı Şair Buluşmaları' etkinliğiyle başladı.

A+A-

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen şiir festivali 'Çat Kapı Şair Buluşmaları' etkinliğiyle başladı. Etkinlik kapsamında 30 şair, 10 farklı okulda öğrencilerle buluştu.

Festivalin ikinci gününde Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile birlikte 'Çat Kapı Şair Buluşmaları' kapsamında Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi'ne gelen şairler Yalçın Yücel, İnci Okumuş ve Osman Sarı sınıflara girerek öğrencilere sürpriz yaptı. Karşılarında şairleri gören öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kendilerini tanıtan şairler öğrencilerle sohbet ederek şiir okudu. Şairler, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyarette öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, düzenledikleri festivalle bugüne kadar bir eksikliği gidermeye çalıştıklarını belirtti. Kahramanmaraş dendiği zaman akla şiir geldiğini ifade eden Poyraz, ''Bu şehirden çıkan çok önemli şairlerimiz var. Maraş dendiği zaman; şair, düşünce ve fikir adamlarıyla Türkiye’de öne çıkan başka bir il yoktur diyebiliriz. İstanbul’a nasıl kültür başkenti diyorlarsa, Kahramanmaraşımız da şiirin başkentidir. Başta Necip Fazıl Kısakürek olmak üzere birçok şairimiz Türk edebiyatına büyük katkı sağlamıştır. Bu sene yine yaşayan fikir insanımız Sezai Karakoç ağabeyimiz adına bir sempozyum düzenlenecek. Etkinlik kapsamında, şairlerimizle siz öğrencileri de ziyaret etmek istedik. Şairlerimiz sizlere hem kendilerini tanıtacaklar hem de şiirlerini paylaşacaklar.'' diye konuştu.

Fen bilimleri eğitimi almasına rağmen, şiire olan merakından şairliği tercih ettiğini belirten, şairlerden İnci Okumuş ise şiiri ruhunda bulduğunu anlattı. Okumuş, “Gönül ister ki gençlerimiz mesleklerini her noktasında çok iyi yerlere gelsin. Ama mutlaka ruhunu şiir mektebine yazdırmalıdırlar. Çünkü şiir bütün sanatların özüdür. Allah'ın bütün nakşını orada bulmak mümkün. Çünkü orada güzellikleri arıyoruz.” dedi.

Okumuş, öğrencilik yıllarında başından geçen bir olayı ise şöyle anlattı: “Ben fizik dersinin en koyu yerinde bile şiir yazmıştım. Bir gün fizik dersinde, dersten sıkıldığım bir noktada şiir yazdım. Hocam durumu fark ederek yanıma geldi ve yazdığım şiiri iki parçaya bölerek önüme bıraktı. Ben çok kırıldım. Ders sonunda hocam tekrar yanıma gelerek yazdığım şiirin çok güzel olduğunu ve iki parçaya böldüğü kağıdı yapıştırmamı istedi. Ben de ona dedim ki ‘benim gibi bu şiir de kırıldı artık.’ Belki şiir adına ilk kırılmamı yaşadım ama o şiir benim için çok büyük bir hatıra olarak kaldı.”

Festival kapsamında, yurt içi ve yurt dışından Kahramanmaraş’a akın eden yaklaşık 200 şair ve yazar, 4 gün boyunca şiir konuşacak.

Festivalin öğleden sonraki bölümünde, Kahramanmaraş Dil Edebiyat Derneği ve Nuri Pakdil Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirilecek. Etkinliklerin akşam bölümünde ise Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılacak açılış programının ardından, şairler şiir dinletisi sunacak. Gecenin ilerleyen bölümünde ise Bedirhan Gökçe şiirleriyle sevenlerinin karşısına çıkacak.


CİHAN

Şairlerden öğrencilere sürpriz ziyaret

Şairlerden öğrencilere sürpriz ziyaret

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.