1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Saklıkent Kanyonu Giriş Ücretleri Artırıldı
Saklıkent Kanyonu Giriş Ücretleri Artırıldı

Saklıkent Kanyonu Giriş Ücretleri Artırıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir çoban tarafından bulunarak turizme kazandırılan Saklıkent Kanyonu giriş ücretleri yeniden belirlendi.

A+A-

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir çoban tarafından bulunarak turizme kazandırılan Saklıkent Kanyonu giriş ücretleri yeniden belirlendi. İşletme hakkı geçtiğimiz yıl Fethiye Turizm Altyapı Birliği'ne (FETAB) verilen kanyonun giriş ücretleri 5.5 TL yapılırken tuvalet ücreti olarak ise 1 TL olarak belirlendi.

Antalya ile Muğla'yı birbirinden ayıran dünyanın ikinci büyük kanyonu Saklıkent sezona hazır. Yüzyıllardır akan kar sularının açtığı kanyon olma özelliğini taşıyan ve her yıl yüz binlerce kişiyi ağırlayan Saklıkent'te çevre düzenlemesi, seyir terası ve kafeterya yenileme çalışmaları tamamlandı. Kanyon girişindeki hediyelik eşya stantları doğal yapıya uygun olarak yeniden tasarlandı. Kanyon dışında kalan nehir üzerine yeni bir köprü yapmak için çalışmalar da devam ederken, kanyonun işletme hakkını elinde bulunduran FETAB giriş ücretlerinde yeniden düzenlemeye gitti. FETAB Başkanı Osman Otgöz öncülüğünde yapılan genel kurulda Saklıkent Milli Parkı 2013 yılı ziyaretçi giriş ücreti 5 TL'den 5.5TL'ye yükseltildi. Öğrenci giriş ücretinin 2.75 TL olarak belirlendiği genel kurulda üyelerin görüş farklılığı yaşadığı konu otopark ve tuvalet ücretleri oldu. Yeni, düzenleme ile kanyon otopark ücreti araç özelliğine göre 3 ila 10 TL arasında değişirken, tuvalet ücreti ise 1TL olarak kararlaştırıldı.

TUVALET ÜCRETLERİ ÜYELERİ İKİYE BÖLDÜ
Tuvalet ücretlerine tepki gösteren İl Genel Meclisi'nin AK Partili Üyesi Hüseyin Turhan, tuvaletlerin ücretsiz olması gerektiğini savundu. Saklıkent kanyonunun işletmesinin genel olarak FETAB'ta olduğu sürece tuvaletlerin ücretsiz olması gerektiğini belirten Turhan, "Türkiye'de belediyeler dahil WC'lerin ücretsiz yapılması taraftarıyım. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde ücretli WC yok" dedi.

FETAB Başkanı Osman Otgöz ise fiyatları kendilerinin belirlemediğini, belirlenen fiyatların meclis genel kuruluna getirilmesinin tüzük gereği olduğunu söyledi.

Toplantı sonunda FETAB üyeleri tuvalet ücretinin alınmama isteğinin yazılı olarak ilgililere bildirilmesi ve bu uygulamanın kaldırılmasının istenmesi yönünde karar aldı.

KANYON DOĞAL KLİMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR
Öte yandan yüzyıllardır akan kar sularının açtığı kanyona yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Muğla-Antalya il sınırında yer alan ve Fethiye ilçesine 34 kilometre mesafede bulunan Saklıkent, içinden akan soğuk suyuyla insanları kendisine çekiyor. Eksi derecelere ulaşan sudan geçen turistler, 18 kilometre uzunluğundaki kanyonu keşfedebiliyor. Yüksekliği 100 metreyi bulan dağların arasında yürüyenler, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcağa karşı klima ortamına girmiş gibi oluyor. Büyük bölümü güneş görmeyen kanyona gelen ziyaretçiler, içinden akan suda yürümekten büyük keyif alıyor.
CİHAN

Saklıkent Kanyonu giriş ücretleri artırıldı

Saklıkent Kanyonu giriş ücretleri artırıldı

Saklıkent Kanyonu giriş ücretleri artırıldı

Saklıkent Kanyonu giriş ücretleri artırıldı

Saklıkent Kanyonu giriş ücretleri artırıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.