1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçenin Çocukları 8 Haziran’da Uşak’ta
Türkçenin Çocukları 8 Haziran’da Uşak’ta

Türkçenin Çocukları 8 Haziran’da Uşak’ta

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan Türkçenin çocukları, 8 Haziran 2013'te Uşak halkıyla buluşacak.

A+A-

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan Türkçenin çocukları, 8 Haziran 2013'te Uşak halkıyla buluşacak. Moldova, Bulgaristan, İsveç, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Meksika, Kırgızistan, Nepal, Sırbistan, Srilanka, Tacikistan, Uganda, Kafkasya, Güney Afrika, Kazakistan, Makedonya, Mısır, Moğolistan, Tunus ve Tacikistan’dan gelen çocuklar, Uşak’ta misafir edilecek.

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Uşak İl Tertip Komitesi Başkanı Ali Yıldırım, "Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl Uluslararası Dil ve Kültür Festivali adı altında 1-16 Haziran 2013 arasında olacak. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı, 'Evrensel Barışa Doğru' sloganlı yarışmalar, 55 ildeki toplam 99 sahnede yapılacak. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı öğrenciler şarkı, şiir, dilbilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 kategoride hünerlerini sergileyecek." dedi. Organizasyonun Uşak Bir Eylül Stadı'nda saat 20.30’da başlayacağını duyuran Yıldırım, "Olimpiyatlara geniş bir kadroyla hazırlanıyoruz. Desteğini esirgemeyen Valimiz Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanımız Ali Erdoğan, kamu müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşu başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve kıymetli sponsorlarımıza şimdiden teşekkür ediyor, halkımızı şenliğimize davet ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.