Çatışma bir kişi öldürülürken, bir kişi de sağ olarak ele geçirildi. Kardeş oldukları ileri sürülen iki kişinin terörle bağlantılarının olup olmadıklarının araştırıldığı belirtildi.
Samsun ile Amasya sınır bölgesi Boğaziçi meviinde, iddialara göre köylüler şüpheli iki kişiyi görüp durumu güvenlik güçlerine bildirdi.
Bölgeye sevkedilen güvenlik güçleri, saat 22.40 sıralarında karşılaştıkları iki kişiye durup teslim olmaları yolunda ihtarda bulundu. Ancak, güvenlik güçlerinin teslim ol ihtarına ateş edilerek cevap verilmesi üzerine çıkan çatışmada 16 yaşındaki G.Ç. öldü, 18 yaşındaki ağabeyi H.Ç.'de sağ olarak yakalandı. Çatışmada öldürülen G.Ç.'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Samsun'un Havza İlçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağ olarak yakalanan H.Ç. ise sorgulanmak üzere Hazva İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek arazide arama tarama çalışmalarının devam ettiği, iki kardeşin ise terörle ilgisinin olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.