1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Samsun Müftülüğü Bulgaristanlı Öğrencilerin Hafızlık Eğitimene Destek Verecek
Samsun Müftülüğü Bulgaristanlı Öğrencilerin Hafızlık Eğitimene Destek Verecek

Samsun Müftülüğü Bulgaristanlı Öğrencilerin Hafızlık Eğitimene Destek Verecek

Balkan Türkleri Derneği’nin davetlisi olarak Samsun’a gelen Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı ile Yardımcısı Vedat S.

A+A-

Balkan Türkleri Derneği’nin davetlisi olarak Samsun’a gelen Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı ile Yardımcısı Vedat S. Ahmet, Samsun Müftüsü Yard. Doç. Hayrettin Öztürk’e nezaket ziyaretinde bulundu. Misafirlerine Samsun’daki müftülük hizmetlerini anlatan Öztürk, Bulgaristan’dan gelecek talebelerin eğitimine katkı verebileceklerini de söyledi.

Ziyarette Bulgaristan’daki çalışmaları konusunda bilgi veren Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı, mevcut imkânlar ölçüsünde din hizmeti sunmaya çaba sarf ettiklerini kaydetti. Türkiye’deki birçok uygulamayı Bulgaristan’da da hayata geçirmek için girişimlerde bulunduklarının altını çizen Başmüftü Hacı, bunların bir kısmını başardıklarını bazılarının ise yerel yönetimlerin prosedürlerine takıldığının altını çizdi.

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk ise müftülük olarak Samsun’da hayata geçirdikleri projeleri dile getirdi. Ailelerin sorunlarından sokakta yaşanan her türlü sıkıntıya çözüm üretmeye çalıştıklarını aktaran Öztürk, "Yaptığımız esnaf ve pazar ziyaretleri ile esnafın sıkıntılarını dinleyip dini yönden sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışırken, ev ziyaretleri ile de kavgalı ve küs olan karı-koca, komşuları barıştırıyoruz.” dedi.

Samsun’daki dini eğitime de vurgu yapan Öztürk, Gürcistan başta olmak üzere komşu ülkelerden gelen talebelerin dini eğitimine katkı sunduklarını belirterek, "Arzu ederseniz Bulgaristan’dan göndereceğiniz talebelere Kur’an kurslarımızda hafızlık yaptırıp, arkasından İmam Hatip Lisesi ve üniversite eğitimlerini yapmalarına destek olabiliriz." teklifinde bulundu.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı, yapılan teklifin son derece memnuniyet verici bir teklif olduğunu dile getirerek, "Bu konuda gereken çalışmayı yapacağız. Samsun’un bizim için ayrı bir yeri var. Talebelerimizin yetişmesine destek verecek olmaları bize büyük mutluluk yaşatır." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.