17 Aralık 2025
Altın 5943.719
BIST 11338.73
Dolar 42.7196
Euro 50.0583
Sterlin 57.0353
Ankara -2°C

Şantiyede Çadır Faciası

Şantiyede Çadır Faciası
ÇADIR FACİASINA İNCELEME... GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 11'E YÜKSELDİ!!

Esenyurt’ta bir alışveriş merkezinin inşaat şantiyesinde, işçilerin yatakhane olarak kullandığı naylon çadırlarda çıkan yangının görgü tanıklarından işçi Süreyya Deviklioğlu olay anını NTV’ye anlattı. Deviklioğlu, “Bir beş dakikada alev her tarafı aldı. Bize haber geldi yangın var diye. Yukarı çıktık zaten itfaiye geldi bir 15 dakika sonra. 3 tane elektrikli ısıtıcı vardı. Sıkça kullanılıyordu. Kaldırmadı herhalde. Koyteyner'da kalıyordu bazı arkadaşlar. Onlar başka şirkette. Konteyner daha iyi aslında. Çadır tehlikeli. Çadır çok hızlı yanıyor. Konteyner olsa böyle olmazdı” şeklinde konuştu.

‘BU CİNAYETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
Öte yandan, olayın hemen ardından bölgeye giden İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, işçilerin korunmasız şartlarda çalışmak zorunda bırakıldığını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde yine baraj inşaatında 10 işçi hayatını kaybetti. Maraş Afşin’de üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala toprak altında olan işçiler var. Bugün de 11 işçi arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu cinayetlerin takipçisi olacağız. İşçilerin, işçi ailelerinin, Türkiye işçi sınıfının başı sağolsun" dedi.

AİLELER ADLİ TIP ÖNÜNDE SABAHLADI
İşçilerin İstanbul'daki yakınları ise Adli Tıp Kurumu önünde gece geç saatlere kadar bekledi. Gözyaşları içinde yakınlarının yaralı mı, ölü mü olduğunu öğrenmeye çalışan aileler, Adli Tıp Kurumu önünde uzun saatler bekledikten sonra gece evlerine dönmek zorunda kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir