05 Kasım 2026
Altın 6581.4
BIST 11478.13
Dolar 50.04
Euro 56.3124
Sterlin 67.4256
Ankara 11°C

Savcı Sarıkaya, görevden alındı!

Savcı Sarıkaya, görevden alındı!
MİT'çileri ifadeye çağıran savcı Sarıkaya görevinden alındı!!

KCK soruşturmasını yürüten Savcı Sarıkaya'nın MİT'çileri ifadeye çağırması bir anda gündemde ilk sıraya yerleşti. Günlerdir tartışma konusu olan bu gelişmenin ardından savcı Sadrettin Sarıkaya, soruşturma dosyasındaki görevinden alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Sarıkaya'nın yerine iki özel yetkili savcıyı dosyada görevlendirdi. Soruşturmaya savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan görevlendirildi. Savcı Bilal Bayraktar'ın soruşturma dosyasındaki görevi ise devam ediyor.

Savcılar Bayraktar, Işık ve Özcan soruşturmayı birlikte yürütecek. Sarıkaya'nın dosyadaki görevinden alınmasının nedenine ilişkin bir açıklama yapılmazken Başsavcı Vekili Seçen dün savcılan Sadrettin Sarıkaya, İsmail Işık ve Adem Özcan ile bir toplantı yapmıştı.

SADRETTİN SARIKAYA'NIN İLK AÇIKLAMASI

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturmadan alınan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, ''Başsavcının takdiridir. Yapacak bir şey yok. Görevimizi yaptık'' dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasından alınmasına ilişkin sorular yönelttiği Sarıkaya, ''Başsavcının takdiridir'' karşılığını verdi.

''Size haksızlık mı oldu?'' diye sorulan Savcı Sadrettin Sarıkaya, ''Yapacak bir şey yok. Görevimizi yaptık'' dedi.

Bu kararın ne zaman alındığı da sorulan Sarıkaya, ''Bugün alınmış bir karar'' karşılığını verdi.

HSYK NE DEDİ?

HSYK, Sarıkaya'nın görevden alınmasıyla ilgili olarak, 'Bizde her hangi bir işlem yapılmadı, Baisavcılığın taktiridir' açıklaması yapıldı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir