1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehit Komiser İçin Valilikte Tören
Şehit Komiser İçin Valilikte Tören

Şehit Komiser İçin Valilikte Tören

Taksim Gezi Parkı eylemlerine müdahale ederken köprü inşaatından düşerek hayatını kaybeden Adana Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser Mustafa Sarı (27) için valilik bahçesinde tören düzenlendi.

A+A-

Taksim Gezi Parkı eylemlerine müdahale ederken köprü inşaatından düşerek hayatını kaybeden Adana Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser Mustafa Sarı (27) için valilik bahçesinde tören düzenlendi.

    Merasime Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, şehidin annesi Elif eşi Eda Sarı’nın yanı sıra emniyet teşkilatı, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş ile öğrenci katıldı. Anne Elif Sarı, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, 4 aylık hamile eşi Eda Sarı'nın metanetli duruşu dikkat çekti. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunduktan sonra konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Türk Polis Teşkilatı’ndan komiser Mustafa Sarı’yı kaybetmenin büyük acısı içinde olduklarını söyledi.

    Sarı’nın vatandaşın huzur ve güvenliği, bayrağın özgürce dalgalanabilmesi, birlik ve beraberliğe kast edenlerin amacına ulaşamaması şehit düştüğüne dikkat çeken Coş, “Türk Polis Teşkilatı aziz milletinin hizmetindedir. Polis, ‘bir takım kendini bilmezlerin ifade ettiği gibi’ paralı köleler değildir. Milletine ibadet aşkıyla hizmet eden, bu uğurda maruz kaldığı her türlü saldırıya göğüsleyen bir fedakârlar ordusudur.” dedi.

    Demokrasinin nimetlerinden istifade ederek, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kötüye kullanarak vatandaşı şiddete maruz bırakmak isteyen; dün sadece komiser Mustafa Sarı’nın şehit edilmesi değil, aynı zamanda 12 yaşındaki Ferdi Ş.’nin de Kasım Gülek Köprüsü üzerinde atılması vahşetini işlediğini hatırlatan Hüseyin Avni Coş, şunları söyledi: “Savaşta daha dokunulmaması gereken ambulansı dahi taş atıp, zarar vermeye kalkışanların demokratik hak talebinde olduklarını ifade etmek mümkün değil. Şiddetin başladığı yerde hak, hukuk biter. Şehidimizi kaybetmenin acısı içinde ifade ediyoruz ki; herkes bu gün çok daha iyi düşünsün. Olayları tahrik, teşvik etmek; vatandaşın bir kesimini diğerine karşı kışkırtmak, Türk bayrağını, Atatürk ilkelerinin en önemli savunucularından olan Türk Polis Teşkilatı'nı hedef haline getirmek hiç kimsenin menfaatine değildir. Bunun için herkes dikkatli olmalı, sorumluluğunu unutmamalı. Bir büyük aile olan polisin sabrının kıymetini iyi bilmelidir.”

    Adana’daki protestoların demokratik bir şekilde geçmesi için polisin her türlü özeni gösterdiğinin altını çizen Vali Coş, miting ve toplantılara müdahale etmediğini kaydetti. Korumaya yükümlü olduğu yerlere yönelik saldırıların başlaması üzerine kalabalığı her seferinde defalarca uyardıktan sonra elindeki imkanları kullanarak, taşkınlık ve şiddeti önlemeye çalıştığını anlatan Coş, “Bunun için de yasalar çerçevesinde hareket etmiştir. Toplu olaylara müdahale aracının önüne çıkan bir göstericiye bir taş isabet ettiğinde yine ilk müdahaleyi polis yapmıştır. Türk polisi aziz milletimizin geleneksel şefkati ve merhameti içinde gazi ve şehitler de verse en iyi şekilde görev yapmaya devam edecektir. Provokatörler ne kadar kışkırtırlarsa kışkırtsınlar millet ile polis teşkilatını karşı karşıya getirmeyi başaramayacaklardır. Bu vesileyle herkesin şiddet unsuru içeren gösterilerden uzak durması, onların hukuka saygısının, demokrasiye olan inancının gereğidir.” şeklinde konuştu.

    Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise dün gece saat 23.30 sıralarında Kasım Gülek Köprüsü civarında toplanan protestocu grubun dağılması, eylemin yasadışı boyuta geldiği, aksi takdirde yasal işlem yapılacağının defalarca anons yapıldığını hatırlattı. Vatandaşların çoğunun dağıldığını ancak yaklaşık 200 kişilik provokatör grubun polise yönelik taşlı saldırıda bulunduğunu ifade eden Gürkan, şöyle devam etti: “Grubun dağılması hem de içerisindeki provokatör şahısların yakalanması amacıyla müdahalede bulunulmuş. Gruptan yaşları 18’in üzerinde 23 gösterici yakalanmış. Göstericilerin çoğunun çeşitli asayiş suçlarından kayıtları olduğu belirlenmiş. Söz konusu müdahale esnasında komiser Mustafa Sarı görevini yerine getirirken bulunduğu alan civarındaki inşaat boşluğuna düşerek ağır yaralanmış. Yapılan bütün müdahalelere rağmen tedavi gördüğü hastanede şehit düşmüştür. Her zaman olduğu gibi bugün de polisimiz acılarını yüreğine gömecek ve milletimizin huzuru için yine fedakarca görev yapmaya devam edecektir.”

    Konuşmaların ardından İl Müftüsü Arif Gökce, Sarı ve diğer şehitler için dua etti. Tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehit Sarı, yarın cuma namazı sonrası Düziçi’nde yapılacak törenden sonra son yolculuğuna uğurlanacak. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.