Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Komutanlığı'ndan 16 Ocak 2012 günü havalanan, içinde 35 yaşındaki Pakistanlı Binbaşı Masood Hussain Chhachhar ve Teğmen Sağır'ın bulunduğu uçağın, saat 16.05 sıralarında Aslanburnu mevkisinde denize düştüğü belirlenmişti.
Uçağın enkazına ve pilotlara ulaşmak için başlatılan çalışmalar sonucunda ana gövdeye Yeni Foça beldesinin 5 kilometre açığında ve 125 metre derinlikte ulaşıldı. Aramaları aralıksız sürdüren ekiplerin çalışmaları sonucu Teğmen Serkan Sağır'ın cesedine, dokuz gün sonra Yeni Foça Tavşan Adası açıklarında, enkazın bulunduğu bölgenin yakınlarında ulaşıldığı belirtildi.
Türkiye ile Pakistan arasında imzalanan askerî eğitim işbirliği anlaşması çerçevesinde Türkiye'de görev yapan Pilot Binbaşı Chhachhar'ın cesedi ise havadan, karadan ve denizden yapılan aramalar sonucu 20 Ocak'ta bulunmuştu.Şehit binbaşının cenazesi, dün (23 Ocak) Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen askerî törenin ardından ülkesine gönderildi, bugün de Lahor şehrinde toprağa verildi.
İzmir'deki Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Foça açıklarında denize düşen T-37C tipi askeri eğitim uçağında bulunan Teğmen Serkan Sağır'ın Erzincan'da baba evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı.
Teğmen Serkan Sağır'ın cesedine ulaşılması ile ailesinin ikamet ettiği Akşemsettin Mahallesi 670. Sokak'a büyük bir Türk bayrağı, sokakta bulunan evlerin balkonlarına da Türk bayrağı asıldı.