16 Aralık 2025
Altın 5881.72
BIST 11354.27
Dolar 42.7059
Euro 50.2326
Sterlin 57.2287
Ankara 4°C

Şehit Sahabelerin Yattığı Caminin Çevresi Açık Hava Müzesi Olacak

Şehit Sahabelerin Yattığı Caminin Çevresi Açık Hava Müzesi Olacak
Diyarbakır'da 27 şehit sahabelerin yan yana yattığı Hz. Süleyman Camii’nin çevresi açık hava müzesi şeklinde düzenlenecek..

Diyarbakır'da 27 şehit sahabelerin yan yana yattığı Hz. Süleyman Camii’nin çevresi açık hava müzesi şeklinde düzenlenecek. Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, cami çevresindeki istimlak çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirterek, "Orada arkeolojik kazılar yapılacak ve bir açık hava müzesi haline getirilecek. Oradaki sahabelerin yeri korunacak, temizlenecek, ayıklanacak. Oradaki var olan Roma Hamamı, Artuklu Sarayı , Anfi- tiyatro ve daha bilmediğimiz başka şeyler açığa çıkartılarak insanlığın ortak mirası olarak hizmete sunulacaktır." dedi. Sur Belediye Başkanı Demirbaş, tarihi İçkale’deki restorasyon ve istimlak çalışmalarını gezdi. Eski adliye ve cezaevi olarak kullanılan İçkale’de yapılan restorasyonu ve evlerin istimlak çalışmaları hakkında bilgi alan Demirbaş, Diyarbakır’ın ilk yerleşim alanı olan İçkale, Virantepe Höyüğü’nde Artuklu Sarayı bulunduğunu kaydetti.

Demirbaş, "Artuklu kemerinin içinde çeşitli dönemlere ait tarihi yapılar bulunmaktadır. Diyarbakır’ın her dönemde yönetim merkezi olan İçkale kültür ve inanç turizmine açılacak şekilde projelendirilmiştir. İç Kale’deki eski bir han olan cezaevi binası kongre merkezi, bahçe açık hava taş eserler binası, eski garnizon komutanlığı binasında müze kafeterya olarak işlev verilmiştir. Hz. Süleyman Camii inanç turizminde son derece önemlidir." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir