09 Haziran 2026
Altın 6425.64
BIST 13908.62
Dolar 46.1192
Euro 53.3495
Sterlin 61.7881
Ankara 25°C

Şimşek: Fiyat istikrarına yönelik politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz

Şimşek: Fiyat istikrarına yönelik politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Sürdürülebilir büyüme ve kalıcı refah artışı için ön koşul olan fiyat istikrarını sağlamaya yönelik politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Türkiye, Ankara

Şimşek, NSosyal hesabından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) nisan ayı "Sektörel Enflasyon Beklentileri" verilerini değerlendirdi.

Enflasyondaki gelişmelere işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Enflasyon beklentilerindeki bozulmada savaşla birlikte artan enerji maliyetleri etkili oldu. Yaşanan petrol fiyat şokuyla küresel ölçekte enflasyonist baskılar artarken, beklentilerde bozulma gözleniyor. Artan enerji fiyatlarının ülkemizde de enflasyon görünümünü olumsuz etkilemesi bekleniyor. Sürdürülebilir büyüme ve kalıcı refah artışı için ön koşul olan fiyat istikrarını sağlamaya yönelik politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz."

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir