05 Kasım 2026
Altın 6533.94
BIST 11478.13
Dolar 50.0287
Euro 56.2715
Sterlin 67.3656
Ankara 11°C

SİYASET AKADEMİSİ BAŞLADI!

SİYASET AKADEMİSİ BAŞLADI!
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 11’nci dönem siyaset akademisi dersleri başladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 11’nci dönem siyaset akademisi dersleri başladı. 8 hafta sürecek olan akademi dersleri, AK Parti üst düzey yöneticileri ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek. ‘Siyasal kimlik’ konulu 11’nci dönemin ilk dersi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu tarafından verildi.

Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'ndaki ilk derse Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Bekir Sertadım, parti yöneticileri ve davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Ne mutlu bizlere ki siyaset akademisi adı altında çeşitli derslerin ve paylaşımların yapılabildiği noktaya geldik. Bütün alanlarda olduğu gibi ülkemizde siyasette de siyasetin artık akademi şeklinde ele alındığı bir dönemi yaşıyoruz.” dedi. AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, siyaset akademisi programlarının sadece AK Parti teşkilatına yönelik olmadığını, tüm siyasi parti ve halkın katılımını kapsadığını ifade etti.

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, toplumun yıllarca siyasetten uzak tutulması için bir takım söylemlerin ortaya atıldığına dikkat çekti. Prof. Dr. Topçuoğlu, “Sosyolojik literatür de 3 tür kimlik vardır. Birincisi benim bireysel kimliğimdir. İkincisi kültürel kimliğimdir ve üçüncüsü de siyasal kimliğimdir.” dedi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir