1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Somalili Öğrenciler, Ülkelerine Dönmeden Önce Sevindirildi
Somalili Öğrenciler, Ülkelerine Dönmeden Önce Sevindirildi

Somalili Öğrenciler, Ülkelerine Dönmeden Önce Sevindirildi

Somalili öğrenciler, ülkelerine gitmeden önce MATAB'ın Birlik Bahçesi'nde verilen hediyelerle sevindirildi.

A+A-

Somalili öğrenciler, ülkelerine gitmeden önce MATAB'ın Birlik Bahçesi'nde verilen hediyelerle sevindirildi. Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik Başkanlığı (MATAB) Sarılar beldesinde açtığı Birlik Bahçesi'nde Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan öğrencileri ağırladı. Somalili öğrencileri, bahçenin kapısında karşılayan MATAB Başkanı Recep Barut, öğrencilerle sohbet etti.
Somaliden Türkiye'ye okumak için gelen öğrencilerin Manavgat'ın zenginliği olduğunu belirten Barut, 22 Haziran'da okulların kapanmasına bağlı ülkelerine gidecek olan öğrencileri Birlik Bahçesi'nden giydirerek uğurlamak istediklerini söyledi. Birlik Bahçesi'nde öğrencilerin elbise seçimine yardımcı olan Başkan Barut, ülkelerine dönerken sadece kendilerine değil, anne, baba, kardeş ve akrabalarına hediye götürmek için elbise alabileceklerini kaydetti. Birlik Bahçesi'nden Nijer'de anne ve babalarını kaybetmiş yetimler ile Suriyeli mültecilere de yardım ettiklerini aktaran Barut, "Birlik Bahçesi'ni Manavgat'ın hayırseverlerin, ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesi için verilen yardımlarla kurduk. Hayırseverlerin getirdiği yardımları ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Somalili öğrencilerimiz, Manavgat'ımızın çok değerli misafirleri. Ülkemizde okuyan Somalili öğrencilerin gelecekte Türkiye-Somali dostluk ve kardeşlik köprüsünün temeli Manavgat'ımızda atıyorlar. MATAB olarak 2 hafta sonra ülkelerine dönem Somalili öğrencilerimizi elleri boş göndermek istedik. Çam sakızı çoban armağanı Manavgat'tan Somali'ye hediye sunmak istedik." diye konuştu.
Somalili öğrenciler adına konuşma yapan sınıf başkanı Süleyman İbrahim, ülkelerine gitmelerine sayılı günler kala verilen hediyelerle sevindirdiği için MATAB Başkanı Recep Barut'a teşekkür etti.
Türkiye'de Manavgat'ta okumaktan mutlu olduklarını belirten İbrahim, Somali halkının yapılan yardımları hiç bir zaman unutmayacağını kaydetti.
Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadir Arslan, okullarından okuyan 21 Somalili öğrencinin 22 Haziran'da İstanbul'dan Somali'ye uçakla gönderileceğini söyledi. Somalili öğrencilileri ülkelerine gitmeden önce hediyelerle sevindirdiği için Başkan Barut'a teşekkür eden Arslan, bu tür jestlerin Türkiye-Somali dostluk ve kardeşlik köprüsünü pekiştireceğini kaydetti.
CİHAN

Somalili öğrenciler, ülkelerine dönmeden önce sevindirildi

Somalili öğrenciler, ülkelerine dönmeden önce sevindirildi

Somalili öğrenciler, ülkelerine dönmeden önce sevindirildi

Somalili öğrenciler, ülkelerine dönmeden önce sevindirildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.