18 Aralık 2025
Altın 5949.649
BIST 11286.81
Dolar 42.7259
Euro 50.2421
Sterlin 57.147
Ankara -5°C

Suriyeli Kadınlar İçin Siyah Uçurtma Uçurdular

Suriyeli Kadınlar İçin Siyah Uçurtma Uçurdular
Suriye’de ölen kadın ve çocuk sayısına dikkat çekmek isteyen 'Kadın Çığlığı Platformu' üyeleri, Kağıthane’de siyah uçurtma uçurdu.

Suriye’de ölen kadın ve çocuk sayısına dikkat çekmek isteyen 'Kadın Çığlığı Platformu' üyeleri, Kağıthane’de siyah uçurtma uçurdu. Savaşın bitmesini arzu ettiklerini belirten Suriyeliler, olayların bitmesi halinde hemen memleketlerine gideceklerini aktardı.

21 sivil toplum örgütünden oluşan 'Kadın Çığlığı Platformu', Suriye'deki olaylara dikkat çekmek için 'Siyah Uçurtma' organizasyonu düzenledi. Suriye’de yaşam hakkı elinden alınmış, zulüm görmüş, istismara uğramış kadın ve çocuklar için bir tepki amacıyla düzenlenen etkinliğe vatandaşlar da destek verdi.

Kadın Çığlığı Platformu Başkanı Sema Gezgin, “Bu etkinlikle Suriyeli kadın ve çocukların çığlıklarını dünya kamuoyuna duyurma niyetindeyiz. Burada uçurtma uçuranlar Suriye’de ESed’in zulmünden kaçan insanlar. Savaşı yaşayan çocuklar. Bu etkinilk İstanbul’un Kartal ilçesinde ve Kartal, Öncüpınar Sınır Kapısı’nda da düzenlendi.” dedi.

Çocukların açlık dolayısıyla yükselen feryatlarını temsil etmesi için uçurtmaların rengini siyah olarak tasarladıklarını aktaran Gezgin, “Yoksa uçurtmalar başka renkler de yapılabilirdi. Bu bir şenlik değil. Siyah matem rengidir. Siyah ölümleri temsil ettiği için bu rengi seçtik.” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin Lazkiye şehrinden Esed’in zulmünden kaçan Cemile Şehirli, “Esed bizi kendi topraklarımızda yaşatmadığı için Türkiye’ye geldik. Belki de Allah yüzümüze bakar da vatanımıza geri döneriz.” diye konuştu.
CİHAN

Suriyeli kadınlar için siyah uçurtma uçurdular

Suriyeli kadınlar için siyah uçurtma uçurdular

Suriyeli kadınlar için siyah uçurtma uçurdular

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir