1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Suudi Arabistan'dan Trabzon'a Direk Uçuşlar Başladı
Suudi Arabistandan Trabzona Direk Uçuşlar Başladı

Suudi Arabistan'dan Trabzon'a Direk Uçuşlar Başladı

Suudi Arabistan’dan, Trabzon’a direkt uçuşlar başladı. Trabzon Havalimanı’na inen Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakla yapılan ilk charter uçuşuyla 179 Arap turist geldi.

A+A-

Suudi Arabistan’dan, Trabzon’a direkt uçuşlar başladı. Trabzon Havalimanı’na inen Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakla yapılan ilk charter uçuşuyla 179 Arap turist geldi. Kafileyi, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın da aralarında bulunduğu yetkililer, horon ekibi ve güllerle karşıladı. Suudi Arabistan’dan Trabzon’a yapılacak direkt uçuşlarla 2012 yılında bölgeye gelen 80 bin Arap turistin daha da artması bekleniyor.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm merkezi haline gelmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Kızılcık, "Bölgenin alternatif turizm merkezi haline getirilmek için özellikle hedef pazarımız olan Körfez ülkelerinde tanıtımlara ve onların burada daha rahat tatil yapmalarına yönelik stratejik yaklaşımlarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede Dubai, Riyad, Cidde fuarlarına ve oradan da diğer ülkelerdeki fuarlara katılıp bölgemizin tanıtımını gerçekleştirdik. İşte bugün bunun sonuçlarını görmeye başladık." dedi.

2012 yılında bölgeye 80 bin, Trabzon’a ise 60 binin üzerinde Arap turist geldiğini anlatan Kızılcık, şöyle devam etti: "Her yıl ortalama yüzde 30 civarında artan bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için Suudi Arabistan’dan buraya yoğun olarak gelen misafirlerimizin direk uçuşlarını gerçekleştirmek için böyle bir çalışma başlattık. THY uçaklarıyla değerli misafirlerimizi charter seferleri ile buraya 4 saat gibi kısa bir sürede getirmiş oluyoruz. Bu seferler önümüzdeki günlerde de devam edecek. Böylece kendilerinin tabiriyle Suudlu misafirlerimiz yeryüzü cenneti olan yaylalarımızı ve doğal güzelliklerimizi görme fırsatı elde etmiş olacaklar."

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreter Çetin Oktay Kaldırım ise atılan adımın bölge turizmi açısından çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. DOKA olarak bölgenin tanıtımı için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Kaldırım, “Bunların meyvesini almanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan ve Trabzon arası direk uçuşları gerçekleştiren yüklenici firma sahibi Abdurrahman Al Olmeyri da, "Şu anda Trabzon’a ilk seferi yapmış bulunuyoruz. İleri seferler de gelecek. Haftada bir Suudi Arabistan’dan, Trabzon’a direk uçuşlar gerçekleştirilecek." diye konuştu.
CİHAN

Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşlar başladı

Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşlar başladı

Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşlar başladı

Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşlar başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.