1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk: Pkk'nın Çekilmesi Sürecin Böyle Devam Edeceği Anlamına Gelmez
Türk: Pkknın Çekilmesi Sürecin Böyle Devam Edeceği Anlamına Gelmez

Türk: Pkk'nın Çekilmesi Sürecin Böyle Devam Edeceği Anlamına Gelmez

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Şırnak’ta PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın tatlıya bağlandığını söyledi.

A+A-

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Şırnak’ta PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın tatlıya bağlandığını söyledi.

Çözüm sürecinde çeşitli provokasyonların yaşanabileceğine dikkati çeken Türk, bu gibi durumlara karşı herkesi uyanık olmaya davet etti. PKK’nın geri çekilmesinin sürecin bu şekilde devam edeceği anlamına gelmediğini savunan Türk, “PKK’nın geri çekilmesi üç aylık sürecin acıların yaşanmadığı bir süreç olarak geçmesi, onun sürekli bir şekilde gideceği anlamına gelmiyor. Eğer Kürtleri tatmin edecek, Kürtlerin geleceğiyle ilgili farklı bir yaklaşım ortaya koyulmadığı takdirde elbette ki Kürtler bu taleplerinden vazgeçmeyecek. Bu taleplerin yaşama geçmesi için direnecekler.” dedi.

Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği Mehmet Uzun Parkı’nın temel atma törenine Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreni sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Ahmet Türk, halkın sesine kulak verilmeden siyaset yapılamayacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin halkın sesine kulak vermeyen siyaset yapmasından dolayı sorunların yaşandığına dikkati çeken Türk, “Halkın düşüncesi alınmadan ortaya konulacak projelerin asla ve asla karşılık bulmayacağı kendileri görmeye başladı.” diye konuştu.

‘Gezi Parkı direnişini selamlıyoruz’ diyen Türk, haksızlığa karşı bütün Türkiye’nin tepki vermesi gerektiğinin altını çizdi. Sırrı Süreyya Önder’in Gezi Parkı eylemlerinde siyasi partiyi temsil gitmediğini kaydeden Türk, “Asla ve asla siyasi bir düşünceyle veya parti anlayışıyla orada değildi. Gerçekten büyük bir ciddiyetle doğaya sahip çıkan insanlarla birlikte olmayı hedef alan bir yaklaşımla orada oldu. Zaten daha sonra yaptığı açıklamalarda bizim o kutsal amacımızı aşan başka noktaya taşıyan bazı anlayışlar oldu. Bunu da çok açık bir şekilde eleştirdi." şeklinde konuştu.

"TOMA'LARIN ANKARA'YA GİTMESİ SÜREÇLE İLGİLİ"

Bu zamana kadar Ankara’dan ve diğer illerden Diyarbakır’a Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) gittiğini, ancak şimdi durumun tam tersi olduğunu dile getiren Türk, “Bugüne kadar Ankara’dan Kayseri’den Yozgat’tan buraya TOMA geliyordu. Özel Kuvvetler Diyarbakır’a geliyordu. Şimdi buradan Diyarbakır’dan Ankara’ya TOMA gittiğini işitiyoruz. Bu bir yerde süreçle de ilgilidir. Ama bizim gönlümüz isterdi ki TOMA’lar olmasın. TOMA’lar halkın üzerine sürülmesin, buna başvuracak mantıkla siyaset yapmasınlar.” ifadelerini kullandı.

Taksim’deki eylemin doğaya sahip çıkma adına gerçekleştirildiğini ifade eden Türk, bazı politikacıların söz konusu eylemi başka yönlere çekmeye çalıştığını söyledi. Türk, bu tür yaklaşımları doğru bulmadıklarını dikkati çekti.

"PROVOKASYONLARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI"

Gazetecilerin ‘Şırnak’ta PKK ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ şeklinde soruya Türk, çözüm sürecinde bazı sıkıntıların yaşanabileceğini daha önce Abdullah Öcalan’ın ifade ettiğini belirterek, “Bizler de ifade etik. Bazı provokasyonların gelişebileceği her zaman aklımızın bir köşesinde durdu. Buna benzer şeyler var, ama biz ortak olarak medyasıyla halkıyla provokasyonlara meydan vermeyecek bir yaklaşım ortaya koyarsak bu sıkıntılar aşılır. Bir yerde sorun çözüldü. O tatsızlıkta tatlıya bağlandı. Burada bizim ortaya koyacağımız irade bu barış sürecine yapabileceğimiz katkıları güçlü hale getirmek gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

"PKK’NIN ÇEKİLMESİ SÜRECİN BÖYLE DEVAM EDECEĞİ ANLAMINA GELMEZ"

Gazetecilerin çözüm sürecinin devamın demokratik haklar konusunda neler isteyeceklerini sorması üzerine Ahmet Türk, çözüm sürecinin Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da okunan mesajının ardından en doğru şekilde yürütüldüğünü belirtti. Türk, “PKK’nın çekilmesi, ateşkesin sağlanması, esirlerin bırakılması 3 -4 aydır olayların olmaması taraflar gereken her türlü hassasiyeti göstermiştir. Başından beri söylediğimiz Türkiye’nin atacağı adımlar, ortaya koyacakları pratikler ile ilgili çalışma olacaktır. Biz de hepimiz de biliyoruz ki PKK’nın geri çekilmesi üç aylık sürecin acıların yaşanmadığı bir süreç olarak geçmesi, onun sürekli bir şekilde gideceği anlamına gelmiyor. Eğer Kürtleri tatmin edecek, Kürtlerin geleceğiyle ilgili farklı bir yaklaşım ortaya koyulmadığı takdirde elbette ki Kürtler bu taleplerinden vazgeçmeyecek. Bu taleplerin yaşama geçmesi için direnecekler." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Türk: PKK'nın çekilmesi sürecin böyle devam edeceği anlamına gelmez

Türk: PKK'nın çekilmesi sürecin böyle devam edeceği anlamına gelmez

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.