1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taksim Gezi Parkın’da Ağaçlar Kesilmesin Eylemi
Taksim Gezi Parkın’da Ağaçlar Kesilmesin Eylemi

Taksim Gezi Parkın’da Ağaçlar Kesilmesin Eylemi

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi Kapsamında Gezi Parkı’ndaki bir kısım ağacın kesileceğini öne süren bir grup park içinde eylem yaptı.

A+A-

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi Kapsamında Gezi Parkı’ndaki bir kısım ağacın kesileceğini öne süren bir grup park içinde eylem yaptı. Sabaha kadar nöbet tutmak isteyen eylemciler parka çadır kurdu.

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında, yol inşaatı yapımı gerekçesiyle ağaçların yıkılacağını iddia eden Taksim Dayanışması Bileşenleri isimli bir grup, gezi parkında eylem yaptı. Saat 19.00’da parkta toplanan yaklaşık 500 kişi, park içine çadır kurdu. Sabaha kadar nöbet tutacaklarını söyleyen eylemcilere BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi. Grubun kesilen bir ağacı taşıyarak tekrar dikmeye çalışması dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, “Arkadaşlar dün geceden beri buradalar. Direniyorlar, gaz yiyorlar. Ben sadece dün geceden beri bekleyen arkadaşlara, örgütlenmeye ve itiraza dahil oldum. Ben sadece İstanbul milletvekili değilim. Ağaçların da vekiliyim. Biz bugün bunları püskürttük ama yarın yine gelirler. Bu neo-liberal sistemin iştahı bütün ormanları kesse yine doymaz. Asıl olan bir farkındalık yaratmak. Sanırım bu farkındalık yaratıldı. Büyükşehir Belediyesi bu usulsüz işten ricap ettiğini açıklayana kadar biz burada nöbet tutacağız. Her birimiz bir ağacın nöbetini tutacağız. Sabahleyin de kuşlara tekmil vereceğiz.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.