1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Cengiz'den Memurlara: Vatandaşlara Güler Yüz Gösterin
Vali Cengizden Memurlara: Vatandaşlara Güler Yüz Gösterin

Vali Cengiz'den Memurlara: Vatandaşlara Güler Yüz Gösterin

Görevine yeni başlayan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz Midyat’ta temaslarda bulundu. Daire amirleriyle toplantı gerçekleştiren Vali Cengiz, vatandaşlara güler yüz gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

A+A-

Görevine yeni başlayan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz Midyat’ta temaslarda bulundu. Daire amirleriyle toplantı gerçekleştiren Vali Cengiz, vatandaşlara güler yüz gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son Valiler Kararnamesi'yle Mardin’e atanan Vali Dr. Ahmet Cengiz, ilk ziyaretini Ömerli ve Midyat ilçelerine gerçekleştirdi. Midyat Hükümet Konağı bahçesinde Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, emniyet müdürü Serdar Yurdagül ve daire amirleri tarafından karşılanan Vali Cengiz, daha sonra Midyat Kaymakamlığı'nda daire amirleri ve basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"VATANDAŞLARA GÖNLÜNÜZÜ AÇIN"

Kurum amirleri ve memurlarının vatandaşa karşı gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğin işaret eden Vali Cengiz, vatandaşların artık korkmadan devlet kurumlarının kapsını çalması gerektiğini vurguladı. Cengiz, "Hepinizin bildiği gibi tanımak için görmek gerekiyor. Çalışma ilkelerimizin arasında vatandaş odaklılığı ilk plana koyduk. İnsan odaklı kamu hizmeti vermeyi kendimize ilke edindik. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, resmi dairelerimiz vatandaşlarımızın korkarak geldiği yerler değil, severek, koşa koşa, gülerek geldiği yerler olacak. Resmi daireler vatandaşlarımız için bir fobi olmayacak, birer hobi olacak. Biz kamu kurum ve kuruluşlarımızın vatandaşlarımızın isteyerek, severek geldikleri mekânlar olmalarını özellikle rica ediyoruz." dedi.

"VATANDAŞIMIZA AFRA TAFRA YAPMAYACAĞIZ"

Kamu kurumlarında görev yapan memurların vatandaşa gülümsemesi gerektiğini kaydeden Cengiz, "Biz milletimize vatandaşımıza afra tafra yapmayacağız. Biz vatandaşımıza tepeden bakmayacağız. Biz milletimizi küçük görmeyeceğiz. Daire amirleri arkadaşlarımıza gülümsemeyi öğretsinler. Arkadaşlarımıza 'lütfen' demeyi öğretsinler, 'teşekkür ederim' demeyi öğretsinler. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki çalışan memurlarımıza 'lütfen' demeyi, gülümsemeyi ve 'teşekkür ederim' demeyi mutlaka ve mutlaka öğreteceğiz." diye konuştu.

Daha sonra Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün makamına geçen Vali Cengiz Bingöl’den çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Ardından Midyat Adliyesi'ne ziyaret gerçekleştiren Vali Cengiz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sezgin Güverçin tarafından karşılandı. Kısa süre ziyaretin ardından Vali Cengiz, Telkari Gümüşçüler Çarşısı’nda esnafları ziyaret etti. Vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Vali Cengiz, karşılaştığı turist grubuyla kısa süre sohbet etti. İlçe genelinde tüm okullarda düzenlenen 'Matematik Şenliği ve Olimpiyatları'nda derece elde eden ödüllerin açıldığı sergiyi dolaşan Vali Cengiz, öğrencilerle sohbet etti. Cengiz, matematik temalı resim ve şiirleri incelerken çalışmanın yapılmasından dolayı Kaymakam Bingöl’ü tebrik etti.

ÇADIR KENT ZİYARETİ
İldeki ikinci görev gününü Midyat’ta geçiren Vali Cengiz, Suriye’den gelecek sığınmacılar için kurulan çadır kent çalışmalarını yerinde inceledi. AFAD ve Kızılay yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Cengiz, Mor Gabriel Manastırı'nı ziyaret ettikten sonra Midyat’tan ayrıldı.
CİHAN

Vali Cengiz'den memurlara: Vatandaşlara güler yüz gösterin

Vali Cengiz'den memurlara: Vatandaşlara güler yüz gösterin

Vali Cengiz'den memurlara: Vatandaşlara güler yüz gösterin

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.