1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tam Otomatik Otoparkın Çelik Gövdesi Ağustos’ta Bitiyor
Tam Otomatik Otoparkın Çelik Gövdesi Ağustos’ta Bitiyor

Tam Otomatik Otoparkın Çelik Gövdesi Ağustos’ta Bitiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezindeki otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla Alsancak Hocazade Camii karşısında yapımına başladığı ‘tam otomatik katlı otopark’ inşaatı hızla sürüyor.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezindeki otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla Alsancak Hocazade Camii karşısında yapımına başladığı ‘tam otomatik katlı otopark’ inşaatı hızla sürüyor. Toplam 270 araç kapasiteli ve 11 katlı olarak inşa edilen çelik konstrüksiyon ve giydirme cepheli otoparkın çelik iskeletinin Ağustos ayında tamamlanması hedefleniyor.

İnşaat kapsamında ilk olarak zeminde iyileştirme yapıldı, daha sonra temel imalatı tamamlandı. Bugüne kadar otoparkın ilk 5 katını oluşturmak için, her biri 12 metre uzunluğunda olan toplam adet 25 kolon yerleştirildi ve bunların yatay ve çapraz kiriş bağlantıları yapıldı. Böylece çelik iskeletin montajının dörtte biri tamamlandı. Ağustos ayında çelik imalatın bitmesinin ardından, cam ve giydirme cephe kaplaması montajı başlayacak. Tam otomatik otoparkın, 2014 Şubat ayında hizmete girmesi planlanıyor.

20 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Tam otomatik katlı otopark, 939 metrekarelik arsada 4 milyon 750 bin lirası kamulaştırma, 13 milyon 250 bin lirası yapım bedeli olmak üzere toplam 20 milyon liraya mal olacak. 616 metrekarelik alan üzerine yapılacak tam otomatik otopark sistemi, düşeyde hareket eden 4 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşacak. Ünitelerin kendi içerisinde ve birbirleriyle iletişimi gelişmiş endüstriyel donanım ve yazılımlar ile sağlanacak. Otoparka gelen sürücü, aracını asansörlerden birine park edecek ve park işlemini teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde aracı geri verme işlemi otomatik olarak gerçekleştirilecek ve aracını teslim alacak.


CİHAN

Tam otomatik otoparkın çelik gövdesi Ağustos’ta bitiyor

Tam otomatik otoparkın çelik gövdesi Ağustos’ta bitiyor

Tam otomatik otoparkın çelik gövdesi Ağustos’ta bitiyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.