1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tekstil işçileri de grevde!...
Tekstil işçileri de grevde!...

Tekstil işçileri de grevde!...

Türkiye genelinde, 30 iş yerinde 12 bin işçi greve çıktı!!

A+A-

Aralarında YÜNSA, SÖKTAŞ, Bahariye Halı Vakko, Altınyıldız gibi tekstil devlerinin de bulunduğu fabrikalarda çarklar duruyor. Sabancı Holding bünyesindeki YÜNSA ve TÜİSAD eski Başkanı Muharrem Kayhan'ın şirketi SÖKTAŞ çarkların durduğu ilk fabrikalar oldu!

Grev uygulamasını Çerkezköy’deki Yünsa Fabrikasında başlatan TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, bu dönem kriz bahanesiyle gasp edilen haklarını geri istediklerini kaydetti. Tekstil patronlarının sürekli sektördeki krizi bahane ederek kazanılmış haklarının ellerinden aldığını belirten Irgat, yıllardır tekstil işçilerinin bedenlerini taşın altına koyduklarını artık sıranın patronlara geldiğini ifade etti.

4 ikramiye taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Irgat, ücretleri asgari ücret seviyesine inen tekstil işçilerinin bu şekilde nefes alabileceğini kaydetti!

Irgat, ücret zammı konusunda da gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamlarına ‘evet’ demeyeceklerini dile getirdi. Grevi halaylarla karşılayan Yünsa işçileri, “İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganı attı.

Türkiye genelinde TEKSİF üyelerinin katılımıyla başlatılan greve Söke’de SÖKTAŞ iplik fabrikasında çalışan 750 TEKSİF’li işçi de katıldı..

Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası’nın Başkanı olan Muharrem Hilmi Kayhan’ın sahiplerinden biri olduğu SÖKTAŞ Fabrikası önünde toplanan işçiler greve başlarken; oyunlar oynadı, halaylar çekti, sloganlar attı, basın açıklaması yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.