1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Memurlar en çok buna sevinecek
Memurlar en çok buna sevinecek

Memurlar en çok buna sevinecek

Memurlara sürpriz haklar verildi. Resmi Gazete'de yayınlanan toplu sözleşme metnine göre memurlara fazla mesai, gişe tazminatı gibi ek haklar verildiği görüldü

A+A-

Memur Sendikaları Konfederasyonlar'ı ile imzalanan toplu sözleşme metni Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu metne göre yıllar önce IMF'in dayatmasıyla tasarruf amaçlı kaldırılan memur servisleri yeniden konulacak. Gişe tazminatı ve fazla mesai ücreti de yeni tanınan haklar arasında...

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; 2014 ve 2015’i kapsayan sözleşme metninde sadece zam değil, sürpriz bazı haklar olduğu da görüldü.

Geçici personele aile yardımı

4C’li geçici personel de aile yardımı ödeneğine kavuştu. Bu personelin ayrıca zamdan yararlanması sağlandı. Öğretmenlere verilen eğitim öğretim tazminatı, her ay brüt 75 liraya denk gelecek şekilde artırıldı. 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 45 liradan 60 liraya çıkarıldı. İcra memurlarına verilen tazminatta 5 puanlık artış yapıldı.

Adliye personeline mesai müjdesi

Mahkemelerde görev yapan personele fazla mesai ödenmesine ilişkin yasal düzenleme kararı alındı. Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında çalışan personele servis verilmesine karar verildi. Bu madde, başta Maliye olmak üzere çok sayıda bakanlık personelini yıllar sonra servise kavuşturacak. Servisler, tasarruf nedeniyle hizmetten kaldırılmıştı.

Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam

Geçen yıl 740 lira olan öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği 2014’te 850 liraya, 2015’te 950 liraya yükselecek. Bu ödeneğin sözleşmeli Kur’an kursu öğreticilerine de verilmesi metne eklendi. Ayrıca yatılı Kur’an kurslarında her nöbet için 2 saat ilave ek ders ücreti ödenecek. Dini bayram günlerinde, yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbet ücretleri yüzde 50 zamlı ödenecek.

Gişe memurlarına kasa tazminatı

Büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşlardaki daire başkanlarına 3600 ek gösterge verilecek. PTT gişe memurlarına 50 lira kasa tazminatı gelirken, araçla hizmet veren dağıtıcıların 20 lira olan ilave ücreti 50 liraya çıkarıldı. TRT personeli lojman kirasını yüzde 15 düşük ödeyecek.
Fazla çalıştırılan Bayındırlık personeline mecburi yıllık izin verilecek. Tapu sicilinin tutulmasından doğan zararların memurdan alınmaması için yasal çalışma yapılacak. TCDD’de hattının geçtiği işyerlerinde çalışan personele her ay 25 lira ilave ücret ödenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.