1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tema Vakfı Üyeleri, Muş Valisi Büyükersoy’u Ziyaret Etti
Tema Vakfı Üyeleri, Muş Valisi Büyükersoy’u Ziyaret Etti

Tema Vakfı Üyeleri, Muş Valisi Büyükersoy’u Ziyaret Etti

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Muş İl Temsilciliği üyeleri, Vali Vedat Büyükersoy’u ziyaret etti.

A+A-

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Muş İl Temsilciliği üyeleri, Vali Vedat Büyükersoy’u ziyaret etti.

Büyükersoy’a görevinde başarı dileğinde bulunan TEMA Vakfı Muş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aytemiş, Muş’un kısa vadede kalkınması için çok faydalı projeleri önerebileceklerini ifade etti. Aytemiş, “Kurtik Dağı'nda kayak merkezi ile birlikte kış turizmi, muş lalesinin ekonomiye kazandırılması, mevcut ormanların korunması ve boş alanların ağaçlandırılması, Muş Ovası'nın verimliliğini artırmak için su ve rüzgar erozyonu önlemek adına gerekli yerlerin ağaçlandırılmasıyla ve rüzgar perdeleri projesi gibi faydalı projeler hayata geçirilebilir.” dedi.

“VALİLİK OLARAK TÜM PROJELERİ DESTEKLEMEYE HAZIRIZ”

Makamında TEMA Vakfı Muş heyetini ağırlayan Vali Vedat Büyükersoy ise Muş için hayata geçirilmek istenen tüm projeleri desteklemeye hazır olduklarını belirterek ağaçlandırma çalışmalarını önemsediklerini söyledi. Vali Büyükersoy, “Muş’un kalkınması ve geleceği için olumlu olan bütün projeleri desteklerim. Verimli toprakların çeşitli erozyonlar sonucu kayıp olmaması, yer altı suları ile birlikte doğadaki varlıkların korunması ve insanlarımızın sağlıklı yaşamaları için gerekli olan yerlerde ağaçlandırmayı hızla geçekleştirmeye çalışacağız. Ağaç, geride kalanların yaşamı ve duası almak için bir eserdir. Bin yıla yakın yaşayan çınar ağacı ve diğer ağaçları dikerek ve korumasını sağlayarak bir eser olarak bırakmayı sizler gibi ben de çok isterim.” şeklinde konuştu.

TEMA Vakfı Muş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aytemiş, 21 Nisan 2011’de sosyal donatıları, mesire ve günübirlik turizm alanları, kış turizmi, yeşil ve park alanları ile modern ve yaşanabilir bir Muş için olması gerekenleri özet ve şema halinde hazırlamış olduğu harita taslağını Vali Büyükersoy’a göstererek bilgilendirmelerde bulundu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.