18 Aralık 2025
Altın 5959.142
BIST 11329.22
Dolar 42.7307
Euro 50.2746
Sterlin 57.3966
Ankara 8°C

TP Genel Başkanı Şener: "Aym ve Hsyk İktidar Partisini Güdümüne Girmeyecek"

TP Genel Başkanı Şener: "Aym ve Hsyk İktidar Partisini Güdümüne Girmeyecek"
Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener, Anayasa değişikliği referandumunda 'evet' oylarının fazla çıkması halinde Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın iktidarın güdümüne gireceği iddialarının yalan olduğunu söyledi.

TP Genel Başkanı Şener, çeşitli açılış ve gezilerde bulunmak üzere bugün memleketi Sivas'a geldi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü önünde çok sayıda partili tarafından karşılanan Şener'e sürpriz yapıldı. Karşılamaya fayton ve 100'ün üzerinde kurbanlık koyun getirildi. Kurban edilmek istenen koyunları kestirmeyen Şener, daha sonra kısa süreliğine faytona bindi.

Abdullatif Şener, faytondan indikten sonra arabasına binerek uzun araç konvoyu eşliğinde şehir merkezine geldi. TP Sivas İl Başkanı Ahmet Kuzu'nun üniversite öğrencileri için yaptırdığı Kuzu Evleri'nin açılışını yapan Şener, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliği referandumu öncesi miting alanlarında ağır sözlerin sarf edildiğini ifade eden Şener, Ramazan ayında liderlere bu üslubun yakışmadığını kaydetti. Anayasa değişikliği referandumuna parti olarak 'evet' diyeceklerini hatırlatan Şener, "Biz bu Anayasa paketine iktidarın ve muhalefetin yüklediği anlamları yüklemiyoruz. Abartılarak anlatıldığını düşünüyoruz. Ancak değişikliği 'küçük bir adım' olarak değerlendirdiğimiz için 'evet' diyeceğimizi açıkladık." dedi.

Referandum sonrası evet oylarının fazla çıkması halinde muhalefetin iddia ettiği gibi AYM ve HSYK'nın iktidarın güdümüne gireceği söylemlerinin yalan olduğunu vurgulayan Şener, "Değişecek olan maddeye göre HSYK ve AYM'nin üye sayıları artıyor. Ancak her iki kuruma da katılacak olan üyeler Meclis tarafından seçilmeyecek. Muhalefetin bu iddiaları yalandır." dedi. Konuşmaların ardından Abdullatif Şener. öğrenci evlerinin açılış kurdelesini kesti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir