1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TSK'DAN AÇIKLAMA
TSKDAN AÇIKLAMA

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü hedeflerini tespit etmek maksadıyla 30 Mayıs 2013 tarihinde 62 noktaya planlı hava keşifi faaliyeti icra edildiğini bildirdi.

A+A-

 

TSK: Terör örgütü hedeflerine yönelik hava keşfi yapıldı!

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü hedeflerini tespit etmek maksadıyla 30 Mayıs 2013 tarihinde 62 noktaya planlı hava keşifi faaliyeti icra edildiğini bildirdi. Açıklamada, muhtemel hedeflerin hava fotoğrafları çekilerek değerlendirilmesine başlandığı ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, yapılan faaliyetlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Norveç Genelkurmay Başkanı Orgeneral Harald Sunde'nin bugün saat 10.45'te Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i ziyaret ettiğinin belirtildiği açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından olan Denizkurdu-13 Fiilî Deniz Tatbikatı, Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu'nun sevk ve idaresinde 20 Mayıs-03 Haziran 2013 tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edildiği kaydedildi.

Tatbikat kapsamında, deniz harekât görevlerine yönelik eğitimler, fiilî silah atışları ve liman ziyaretlerinin yapıldığının anlatıldığı açıklamada, tatbikatın 31 Mayıs 2013 tarihinde icra edilen "Çeşitli Harekât Nev'ilerinin Denenmesi" bölümüne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı'nın da iştirak ettiği ifade edildi.

SURİYE SINIRINDA HAFİF SİLAHLARLA ATEŞ AÇILDI

Açıklamada, "2 Haziran 2013 tarihinde, Suriye Hududu'ndaki Hacıpaşa Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Asi Nehri kenarında devriye faaliyeti icra eden Taktik Tekerlekli Zırhlı Devriye timine saat 16.00 sıralarında Suriye tarafındaki 8-10 şahıs tarafından hedef gözetilmeksizin hafif silahlarla ateş açılmıştır. Devriye Timi tarafından ateşin geldiği bölgeye derhal ateş açılarak karşılık verilmiş olup, şahıslar Suriye içerisine doğru kaçarak gözden kaybolmuştur. 3 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 04.15'te, Suriye Hududu'ndaki Türkyurdu Hudut Karakol Komutanlığı gözetleme kulesi nöbetçileri tarafından askerî yasak bölge sınırları içerisinde, Suriye istikametinden Türkiye istikametine ilerleyen 34 AD 8670 plakalı Hyundai Starex marka araç ile iki şahıs tespit edilmiştir. Nöbetçiler tarafından şahıslara 'dur' ikazı yapılmış, ikaza uymayan şahıslar için havaya dört el uyarı ateşi açılmıştır. Bunun üzerine, Suriye tarafından da nöbetçilere karşı ateş açılmıştır. İkazlara uymayarak ilerlemeye devam ederek aracın tekerleklerine altı el ateş açılmış, mermilerden biri araca isabet ederek şoförünün hafif yaralanmasına neden olmuştur. Yaralanan Suriye uyruklu şahıs, ambulans ile Nizip Devlet Hastanesi'ne, müteakiben de Doktor Ersin Aslan Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilmiştir. Yakalanan diğer Suriye uyruklu şahıs jandarma unsurlarına teslim edilmiştir. Ele geçirilen İstanbul plakalı ve trafikten men edilmiş aracın içinde 1,5 ton toz şeker ele geçirilmiştir." denildi.

PERSONEL ATAMA İŞLEMLERİ

TCG GÖKSU firkateyni, Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde yürütülen Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekâtı'na destek sağlamak maksadıyla ise 6 Haziran-Aralık 2013 tarihleri arasında Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF-151) emrinde görevlendirildiği açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde personel atama işlemlerinin 926 Sayılı Personel Kanunu ile Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği esaslarına göre yürütültüğünün hatırlatıldığı açıklamada, bu kapsamda, doğu ve batı garnizonları olarak adlandırılan atama yerleri, 2006 yılında yapılan değişiklikle, sosyal ve ekonomik imkânlar da göz önünde bulundurularak 1'den 5'e kadar Garnizon Derecelendirme Sistemi'ne göre yeniden gruplandırıldığı belirtildi.

Atamaların personelin rütbesiyle uyumlu olarak bahse konu 5 garnizonda da görev yapacak şekilde yapıldığının dile getirildiği açıklamada, "Atamaların sağlıklı planlanabilmesi ve hizmet ihtiyaçlarının karşılanabilmesi maksadıyla; subay ve astsubayların istifa ve emeklilik işlemleri bir sistem dâhilinde yürütülmektedir. 926 Sayılı Personel Kanunu gereği;

- Yükümlülüklerini bitirerek istifa etme hakkını kazananlar, istifalarını ocak ve şubat ayları içinde;

- Emeklilik hakkını kazanlar ise emekliliklerini ocak, şubat, temmuz veya ağustos ayları içinde isteyebilmektedir.

- Bu aylar dışındaki istifa/emeklilik talepleri, ancak Kuvvet Komutanı, Jandarma Genel Komutanı veya Sahil Güvenlik Komutanı'nın "hizmet gerekleri" itibarıyla uygun görmesi halinde kabul edilebilmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın atamalarının açıklandığı 20 Mayıs 2013 tarihinden bugüne kadar geçen 14 günlük süre içerisinde; 11'i subay ve 14'ü astsubay olmak üzere toplam 25 personel istifa/emeklilik için başvuruda bulunmuş, bunlardan sadece üç personel, sıralı hizmet garnizonu olarak adlandırılan (eski ismi şark hizmeti) 4 ve 5'inci dereceli garnizonlara atama görmüştür." ifadeleri kullanıldı.
CİHAN

TSK: Terör örgütü hedeflerine yönelik hava keşifi yapıldı

TSK: Terör örgütü hedeflerine yönelik hava keşifi yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.