1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tübitak'ın Proje Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Tübitakın Proje Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Tübitak'ın Proje Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Son valiler kararnamesi ile tayini Antalya’ya çıkan eski Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) geleneksel olarak her yıl düzenlediği Ortaokullar Arası Proje Yarışması'nda bu yıl Erzurum’u temsil e.

A+A-

Son valiler kararnamesi ile tayini Antalya’ya çıkan eski Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) geleneksel olarak her yıl düzenlediği Ortaokullar Arası Proje Yarışması'nda bu yıl Erzurum’u temsil eden ve dereceye giren öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Öztürk, başarılı öğrencileri tebrik ederek, “Erzurum’dan gitmeden önce son ödüllerimden birini veriyorum. Bu başarıların önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini umuyorum.” dedi. Erzurum’un, eğitim alanında sürekli ileriye gittiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise “İki yıl önce Erzurum’un proje başvuru sayısı 69 iken, ikinci yıl 339 projeye çıktı. Geçen yılki faaliyette 339 proje verilince Erzurum bölgesi Türkiye 4’üncüsü oldu. Son olarak bu yılki çalışmalarımızla bin 61 projeyle Erzurum bölgesi Türkiye 2’ncisi oldu. Hedefimiz inşallah birinciliği yakalamaktır.” dedi.

Ankara’daki final yarışmalarında üçüncülük ödülü alan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Muhammet Sait Saraçgil, Muhammet Taha Çakır ve Zafer Erten, Erzurum Valiliği'nde projeleri hakkında bilgi verdi. ‘Aha da Eski Kocam!’ adlı projesiyle sosyoloji alanında üçüncülük ödülüne layık görülen Saraçgil, eski koca şiddetine vurgu yaptığı projesinde, şiddetin önüne geçilmesi için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Projesini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan’a da sunduğunu ve çok beğendiğini söyleyen Saraçgil, Anakara’da Erzurum’u temsil ederek üçüncülük alarak geldiğini ve Erzurum’un tanıtılması için her şeyi yapmaya hazır olduğunu anlattı.

Saraçgil, “Projemin hazırlanışında eski koca veya sevgilisinden şiddet gören insanlarla konuşarak çeşitli anketler düzenledim. Bu şiddetlerin önüne geçebilmek için camilerde, dini merkezlerde kadın hakları ve şiddet konusunda sürekli vaazlar verilmeli, aile danışmanları ve evlilik öncesi bir takım psikolojik tespit yapılmalı ve evlilik öncesi kurs verilmelidir. Emniyet birimleri, bu konuda çeşitli çalışmalar yaparak ayrı bir birim oluşturmalıdır. Bunun yanı sıra ilköğretimden itibaren aile sosyolojisi adı altında müfredatta ders verilmelidir.” diye konuştu.

TÜBİTAK proje yarışmalarında coğrafya alanında, “Çiçekten Sofraya Arıcılık Faaliyetinin ve Ürünlerinin İzlenebilirliği” adlı projeleriyle üçüncülük ödülü alan Muhammet Taha Çakır ve Zafer Erten, çalışmalarda hep yanlarında bulunan okul öğretmenlerine teşekkür etti.


CİHAN

TÜBİTAK'ın proje yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

TÜBİTAK'ın proje yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

TÜBİTAK'ın proje yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.