1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türk İşadamları Afrika'da 10 Lojistik Depo Kuracak
Türk İşadamları Afrikada 10 Lojistik Depo Kuracak

Türk İşadamları Afrika'da 10 Lojistik Depo Kuracak

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, ‘10 ülkede 10 lojistik depo’ projesi kapsamında Kenya, Tanzanya ve Zanzibar’da incelemelerde bulundu.

A+A-

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, ‘10 ülkede 10 lojistik depo’ projesi kapsamında Kenya, Tanzanya ve Zanzibar’da incelemelerde bulundu.

Aktif Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayraktar, gezi çalışmaları hakkında Ankara’da verdiği bilgide, söz konusu ülkelerdeki ticari potansiyelin Türk yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kenya ya da Tanzanya’da bir lojistik depo kuracaklarını belirten Bayraktar, Aktif bünyesinde bir dış ticaret firması kurma hazırlığı yaptıklarını, firmanın merkezinin de Ankara olacağını kaydetti. Bayraktar, projeden şöyle söz etti:

“Dış ticaret firmasını kurmamızdaki nihai hedef, 10 ülkede 10 ana lojistik depo oluşturmak. Bizim üyelerimizin ürettiği mal ve hizmetleri bu depolara pazarlayacağız. Ayrıca, lokal bağlantılarla Türkiye’den satılabilecek ne varsa bu depolara satacağız. Afrika gezimizin ana amacı da bu proje temeline dayanıyor. Şu anda öncü kuvvetler gibi, bu tür programlar yaparak keşifler yapıyoruz. Fas, Tunus, Amerika bu nitelikte gezilerdi. 10 ülke neredeyse oluştu gibi. Kenya veya Tanzanya birinde muhakkak depo açılacak. Fas, Cezair, Irak, Türkmenistan, Rusya yine bu anlamda belirlediğimiz hedef ülkelerden.”

ÇİNLİLER VE HİNTLİLER BÖLGEDE...

Ufuk Bayraktar, Afrika’da en fazla İngiltere’nin ağırlığı olduğuna işaret ederek, Ticarete İngiliz ve Hintliler bölgede egemen. Hava alanları Çinlilerle dolu. Ciddi inşaat ihaleleri almışlar. Hatta bazı yerlerde para almadan stadyumlar yaptıkları ve kendi insanlarını bu kentlere yerleştirdikleri konuşuluyor. Türk insanı oralara çok uzak kalmış. Şu anda dünyadan 70 ülkenin okulları var bu ülkelerde. Yani 70 ülke buraya kayıtsız kalmamış, tabi çoğu misyoner ağırlıklı oluşumlar. Bu ülkelerde Müslüman nüfus da Hıristiyan nüfus da var. “ diye konuştu. CİHAN

Türk işadamları Afrika'da 10 lojistik depo kuracak

Türk işadamları Afrika'da 10 lojistik depo kuracak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.