1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçenin Çocukları Türkçe Kitap Okudu Sırbistan Ve Nijer 1.'inciliği Paylaştı
Türkçenin Çocukları Türkçe Kitap Okudu Sırbistan Ve Nijer 1.inciliği Paylaştı

Türkçenin Çocukları Türkçe Kitap Okudu Sırbistan Ve Nijer 1.'inciliği Paylaştı

Bu yıl 11.’si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında Sırbistan ve Nijer uyruklu öğrenciler 1.

A+A-

Bu yıl 11.’si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında Sırbistan ve Nijer uyruklu öğrenciler 1.'inciliği paylaştı.

140 ülkeden 2 binden fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları kitap tanıtım yarışmasının sonuçları açıklandı. 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları bu yıl ki kitap tanıtım yarışması sonuçlandı. TÜRKÇEDER tarafından belirlenen 15 Türkçe kitap, öğrenciler tarafından okunduktan sonra jüri tarafından özel bir sınava tabi tutuldu.

Sınav sonunda Sırbistan uyruklu Ramadan Mehmedi ve Nijer Uyruklu İbrahim Bachir, yarışmada 1.'inci oldu. Sırbistan uyruklu Ramadan Mehmedi, Prof. Dr. Süleyman Uludağ’ın "İnsan ve Tasavvuf" kitabını, Nijer uyruklu İbrahim Bachir ise Prof. Dr. Mustafa Kara’nın "Gençler ile Gönül Gönüle" kitabını okudu.

Endonezyalı Sulhi Nurrohmannh ve Senegalli Ngone Degvene Gueye ise Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın "Biricik Peygamberimiz" kitabını okuyup sınav sonucu 1'inciliği paylaştı.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam'ın özel olarak kaleme aldığı mektubu; Bursa Olimpiyatları tertip heyetinden Op. Dr. Davut Baykan, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Kara ve Prof. Dr. Süleyman Uludağ'a sundu. Dr. Davut Baykan, "Geçen yıl yeni eklenen bu kategoride Türkçe Olimpiyatları'na kültürümüzü ve edebi eserlerle ön plana koymaya çalıştık. Yabancı öğrencilerin bu güzel Türkçemizi daha iyi anlayabilmeleri ve kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak için gayret sarf ediyoruz." dedi.

Bir dili pratik olarak konuşmanın önemli olduğunu belirten Davut Baykan, “Ancak o dilde yazılmış akademik seviyedeki kitapları okuyup anlamak ve o kitaplardan imtihan olmak o dilde olan vukufiyeti gösterir. Bu açıdan bu öğrencilerimizin başarılarını çok değerli buluyorum." şeklinde konuştu.

Kitaplarını imzalayan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Prof. Dr. Mustafa Kara ve Prof. Dr. Süleyman Uludağ, yabancı öğrencilere teşekkür etti.

CİHAN

Türkçenin çocukları Türkçe kitap okudu Sırbistan ve Nijer 1.'inciliği paylaştı

Türkçenin çocukları Türkçe kitap okudu Sırbistan ve Nijer 1.'inciliği paylaştı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.