1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Turkcell'de kritik gün 9 Temmuz
Turkcellde kritik gün 9 Temmuz

Turkcell'de kritik gün 9 Temmuz

Çukurova Holding ve Rus Altimo arasındaki dava sürüyor..

A+A-

İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council'in, Çukurova Holding ve Rus Altimo arasında devam eden Turkcell davasında kararını 9 Temmuz Salı günü verecek.

Reuters'in haberine göre Çukurova Holding ve Rus Altimo arasında İngiliz Privy Council'de görülen davada karar 9 Temmuz günü açıklanacak. Uzmanlar karar sonucu Turkcell'deki belirsizliğin netleşmesini bekliyor.

Davada Çukurova Grubu rehin konulan yüzde 13.8'lik Turkcell hisseleriniin geri almasını talep etmiş ve buna yönelik bir borç geri ödeme planı sunmuştu.

Geçtiğimiz Ocak ayında Privy Council nihai kararını açıklamazken taraflardan daha fazla bilgi talep etmişti.

DAVANIN ARKA PLANI

Çukurova, o zamanki ismiyle Rus Alfa Grubu ile 3,3 milyar dolarlık bir finansman paketi oluştururken, paket kapsamında Alfa dolaylı olarak yüzde 13,22'lik Turkcell hissesini 1,6 milyar dolara satın almıştı. Alfa ayrıca yaklaşık yüzde 13,81'lik Turkcell hissesi üzerine de Çukurova'ya 1,7 milyar dolarlık kredi karşılığında rehin koymuştu.

Çukurova bu paket kapsamında yaklaşık 350 milyon dolarlık borç geri ödedikten sonra, Altimo kalan 1,35 milyar dolarlık borcun geri ödenmesinde Çukurova'nın birden fazla defa temerrüde düştüğünü iddia ederek, tarafların arasındaki sözleşme uyarınca yetkili yer mahkemesi olan British Virgin Adaları'nda davalar açmıştı. Dava temyiz süreci sonrası, nihai kararı verecek olan Privy Council'e taşınmıştı.

Mahkemenin Ocak ayındaki kararının ardından, hem Çukurova Grubu, hem de Altimo, kararın lehlerine olduğunu savunmuştu..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.